≫ 

I, tako se mladić Sulejman Muratović prekrstio i postao Dušan Obrenović (VIDEO)

Mladić poreklom iz Brčkog se, kako kaže, "vratio" u pravoslavlje

  • 69

Sulejman Muratović, 21-godišnjak iz Kosovske Mitrovice, prekrstio se i postao Dušan Obrenović.

- Ja nisam prešao, pošto su naši preci bili pravoslavni, ja sam se samo vratio - kaže Dušan za ATV.

Crkva usred Srbije jedinstvena na svetu, u njoj je jedan od najvećih mozaika: Ovde je sahranjeno 28 članova dinastije Karađorđevića (FOTO)

Otac, poreklom iz Brčkog, rekao je – nema problema, sestra se nije bunila, a majka nije bila oduševljena. Ali, zato jeste Dušan koji je jedva dočekao krštenje, a u pravoslavlje se, kako kaže, zaljubio od malena.

Krstio se u manastiru Banjska Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

- Otac je, recimo, ateista. On meni nije branio, rekao mi je: "Sine, ako si ti tako odlučio, to je tvoja stvar". I ja, eto, uz Božiju pomoć (krsti se) 2016, osmi maj je bio, na Markovdan, krstio sam se u manastiru Banjska, kod oca Danila, igumana - priseća se Dušan.

Bosanac sleteo u dvorište srpske porodice, a šta ga je tamo dočekalo, nije mogao ni da nasluti (FOTO) (VIDEO)

Prezime je uzeo po dinastiji Obrenović, ime po caru Dušanu, a slavu Svetog Jovana. Većina prijatelja iz Kosovske Mitrovice je prihvatila njegovu odluku, ali ima i sugrađana kojima se to nije dopalo.

- Imaju neki kojima smeta, neki tu iz grada, neki muslimani ismailjćani, smeta im to što sam kršten. Ima i nekih pravoslavnih kojima smeta i dobacuju mi svašta na ulici, ali ne obazirem se. Bog je taj koji će da sudi svakome, ne obazirem se toliko na to. Ne mrzim ih - priča Dušan.

Ovo je njegova priča:

VIDEO Na Novom Beogradu Crkva gradi stanove:

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vasa

    29. april 2018 | 16:46

    A sutra kada neko uradi suprotno I prede iskreno svojom voljom iz hriscanstva u islam ima da kritikujete na sav glas. Ko vas ne zna skupo bi vas platio.

  • Kale o

    29. april 2018 | 17:17

    To je individualna odluka, svako ima pravo da odlucuje o sebi, mi kao drustvo moramo biti tolerantni i bez predasuda prihvatiti individualne odluke osoba koje se odluce na ovakav korak, bilo prihvatanja ili pak odbacivanna pravoslavlja ili bilo koje druge vere. Dobro dosao u klub momce!

  • Makarije

    29. april 2018 | 15:57

    Živ i zdrav bio mladiću i nek Bog poživi one koji odobravaju i one koji se protive tome! Dobro došao pradedovskim korenima! Ispravio si nepravdu koju su nam osvajači nametnuli. U Čikagu je se korenima vratio jedan inžinjer sa porodicom i preselio u Kaliforniju upravo zbog ljudi koji mu to nisu odobravali.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA