Obračun kriminalnih klanova u Splitu ne jenjava, likvidacije se vrše usred dana: Rat u podzemlju vodi se zbog tri stvari (FOTO) (VIDEO)

Kriminalni krugovi u Splitu vode pravi mali rat za prevlast u trgovni teškim drogama, reketiranju, ali i veoma rasprostranjenoj prostituciji

  • 12

Nedavno upucavanje Marka Bekavca (27) u Splitu usred bela dana u kafiću, samo je jedan od brojnih slučajeva sve učestalijih kriminalnih obračuna u drugom najvećem gradu u Hrvatskoj.

Kako prenose tamošnji mediji, u ovom gradu nikada nije bilo opasnije živeti, iako to zvanične statistike neće potvrditi. Sve učestalije paljenje automobila, pucnjave i obračuni, uglavnom nerazjašnjeni, daju totalno novu sliku splitskog podzemlja.

>>> Jezivi snimak iz Splita: Upucani momak, sav krvav, leži na asfaltu i doziva pomoć (FOTO) (VIDEO)

 
Max u kvartu i Živi vječno!!!!Hajduk ❤💪👊🙉🙊🙈❤A post shared by Marko Bekavac (@markus_maksimus) on

Kriminalni krugovi u Splitu vode pravi mali rat za prevlast u trgovni teškim drogama, reketiranju, ali i veoma rasprostranjenoj prostituciji, prenosi 24sata.hr.

Skoro svakodnevne scene nasilja na ulicama Splita najčešće su povezane sa drogom i reketiranjem. Učesnici krvavih obračuna uglavnom imaju do 30 godina, a najviše je onih između 18 i 25, mada ni maloletnika ne manjka. Prilike pokazuju da je većina njih još u detinjstvu, zaključila da sve svoje probleme mogu da reše na samo jedan način i to tučom, oružjem i paljenjem automobila i to sve bez straha od policije.

Samo u poslednjih godinu dana Splićane je zgrozilo nekoliko obračuna na gradskim ulicama, koji su se dogodili usred bela dana i to na javnim mestima gde bi sigurnost trebalo da im je garantovana. Poslednji u nizu takvih slučajeva jeste ranjavanje Marka Bekavca. U njega je Ivan Giljanović (37) ispalio šest metaka i to usred mirnog, porodičnog kafića.

U januaru ove godine, na ulici je upucan Miho Frančeski (26), zvani Miho Munja. Metak mu je okrznuo jednu nogu, a potom završio u potkolenici druge. Incident se dogodio oko devet sati ujutru u mirnom gradskom kvartu, a očevici su tada naveli da je u Munju pucao neko iz BMW-a u pokretu, koji je ubrzo nestao s lica mesta. Miho nije hteo da otkrije ko je tada pucao u njega, a policija je nedavno osumnjičila Anđela O. (21).

 
Maximusov i Mihovilov dubokoumi razgovor🤔😂🤔⚰😂😍😍😍A post shared by Miho Franceski (@franceskimiho) on

Munja je javnosti postao poznat tek što je postao punoletan u decembru 2010. godine, kada je s vršnjakom ukrao signalne rakete s broda Igora Tudora. Iz zabave su tada ispaljivali pokradene rakete i pritom izazvali požar koji je prouzrokovao materijalnu štetu vrednosti više od 400.000 evra.

Nadimak je dobio u avgustu 2014. godine, kada je pobegao iz druge splitske policijske stanice na Bačvicama.

 
Mi naplačujemo grijehe 🤣🤣🤣🤣A post shared by Miho Franceski (@franceskimiho) on

Bivši Mister turizma Dalmmacije Mario Bečić (34) zvani Đoni, upucan je 25. novembra prošle godine kod kafića Maleni, u Srinjinama kraj Splita. Dok je išao ka svom automobilu, upucao ga je Josip Čubelić (30) iz Splita. Bečić je pogođen pet puta, s dva metka u jednu i tri u drugu nogu. Obojica su do tada već služili zatvorske kazne.

VIDEO: Dvojica Srba adiministrirala servis "WEBSTRESSER"

(Telegraf.rs)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kakvi pajaci

    4. maj 2018 | 02:55

    Pogledajte im instagram profile ako vas zanima dobra zabava za male pare, meni suze isle, ovi nemaju IQ 60 maksimum...hrvati pa kakvi su vam ovo klovnovi...Dajte malo ulozite u razvoj kriminala da se ne brukate u regionu, i u tome vas deremo.

  • The Advocate

    4. maj 2018 | 03:32

    Procvetaše u EU. Hahaha

  • Mita

    4. maj 2018 | 08:46

    Kakvi dubokoumci 'labac ti...Pa šta je ovo?Ko su ovi pavijani???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA