Saško (19) je prva žrtva raspada Jugoslavije: Mladog vojnika ubio je metak ispaljen na Đurđevdan u Splitu

Na Današnji dan pre 27 u Splitu je bio izvršen prvi oružani napad na pripadnike JNA, kada je bio ubijen vojnik Saško Gešovski, čime je počeo rat u Jugoslaviji

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika Ttt
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Mario

    08. maj 2018 | 13:35

    Zlocinci koji su nahuskali splicane na JNA su isti oni koji su to isto uradili i u Ukrajini 2015-te. A glupe ljudske mase se lako zapale cim im neko gurne barjak u ruke i potekne krv koju prospe upravo taj koji je taj zlocin smislio, financirao i sproveo u djelo. Sve ove bajke koje i danas mediji na Balkanu sire su price za malu djecu i glupe mase.

  • ljubica

    07. maj 2018 | 15:04

    rogjena sam u KAVADARCIMA a zivim u BEOGRADU. U istu smo gimaziju isli i ja i Sasko,samo ja sam generacija 1960/61.tog dana na Gjurgjevdan bila je nasa proslava godisnjice mature.umesto proslave bili smo na sahrani Saska Gesovskog.bio je septemvarska klasa upisao fakultet i pun ideala sa svojih 19godina otisao u vojsci sa drugova iz tog malog grada gde su bili ispraceni kako se vojnik prati.a vratili ga njegovim roditeljima i sestri KAkO I ZASTO TAKO ?

  • Lule

    07. maj 2018 | 09:29

    To je njima njihova borba dala, svako kad tad dobije ono sto zasluzuje. Bezbednosna situacija u Splitu nikad nije bila gora, a policija je nemoćna protiv bandi, piše portal 24sata.hr. Kako prenosi poslednjih nekoliko nedelja ne prođe noć, a da se u Splitu nije desio neki krvavi obračun, kao i da poslednjih nekoliko godina "prave horor scene tresu splitske ulice i unose nemir među građane". Kako se navodi, situacija je postala toliko ozbiljna, da se stanovništvo plaši uveče da izlazi iz kuća. Izvor lista navodi da se u parku u centru grada okupljaju bande i da se tu diluje droga, ko i da to zna policija ali da ništa ne preduzima. - Kaštel Lukšić posljednjih je godina raj za dilere i kamatare, a to svi znaju. Pogledajte park u centru mesta, tamo noću ne prolaze ni najhrabriji - govorili su meštani Splita još pre nekoliko godina.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA