≫ 

Tuđman i hrvatski narod bili su jedno: Plenković na 96. godišnjicu rođenja prvog predsednika Republike Hrvatske

Na svečanoj akademiji prikazan je kraći film o Tuđmanovom životu, a jutros je delegacija HDZ položila vence i zapalila sveće na njegovom grobu na zagrebačkom Mirogoju

  • 12

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je danas prilikom obeležavanja 96. godišnjice rođenja prvog predsednika Republike Hrvatske i Hrvatske demokratske zajednice Franje Tuđmana da je on "ostvario temeljne ciljeve koje je godinama sanjao, i u vreme tektonskih promena u Evropi stvorio slobodnu, nezavisnu i modernu hrvatsku državu".

On je dodao i da su današnji hrvatski izazovi slični nekima s kojima se Tuđman suočavao, a Hina prenosi da je na tvrđavi Medvedgrad godišnjica rođenja Tuđmana obeležena i polaganjem venca i paljenjem sveća u slavu i zahvalnost svima koji su kroz tešku istorije Hrvatske dali svoje živote za njenu slobodu.

Evo koliko košta mesto u blizini Franje Tuđmana: Cena sahrana i grobne opreme u Hrvatskoj je paprena

Na svečanoj akademiji Plenković je rekao da je Hrvatska imala sreće što je u vreme pada Berlinskog zida postojao Tuđman, koji je, ocenio je, svim svojim životnim iskustvom i naučnim radom akumulirao ono što je za Hrvatsku najbolje.

- Predsednik Tuđman i hrvatski narod, u smislu cilja, spojili su se u jedno. I to je jedinstven trenutak i taj trenutak treba ceniti - rekao je Plenković, dodajući da "HDZ sada treba da pokaže koliko je privržen Tuđmanovoj doktrini".

Hina prenosi i da je na svečanoj akademiji prikazan kraći film o Tuđmanovom životu, a jutros je delegacija HDZ položila vence i zapalila sveće na njegovom grobu na zagrebačkom Mirogoju.

VIDEO: Samo ludaci ratuju, pogledajte sve strahote ratova vođenih na Balkanu

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vidoviti Gojko

    13. maj 2018 | 17:33

    Kapu dole braco srbijanci, hrvati postuju svoje predsednike, nemojte misliti da su svi bili zadovoljni sa njim, a mi svog Milosevic na Vidovdan isporucismo dzelatima, volili Milosevica ili ne

  • Naslov kaze, toliko o istoriji

    13. maj 2018 | 19:10

    E bivsi Srbi.....

  • Sale

    13. maj 2018 | 21:07

    Slabo je stajao sa matematikom. Sada Hrvati duguju oko 20 puta vise novca nego kada su bili u velikoj Jugoslaviji, pri cemu im je privreda na kolenima. Uostalom, posle Ante Markovica niko se nije ovde na Balkanu bavio racunicom, sem kada se zaduzivalo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA