≫ 

Kako izgleda lice mladića iz Hrvatske dok mu izriču presudu zbog brutalnog ubistva majke i oca (VIDEO)

Šunjergi se stavljalo na teret da je 25. marta prošle godine, između 14:30 i 17 sati, ubio roditelje iz osvete jer su mu više godina prigovarali zbog loših ocena u školi i konzumiranja raznih vrsta droge

  • 21

Županijski sud u Zadru osudio je danas Tina Šunjergu na 40 godina zatvora zbog okrutnog ubistva roditelja.

Od tih 40 godina oduzeće mu se vreme koje je proveo u zatvoru, a osim njega osuđen je i njegov prijatelj koji je s njim bio u automobilu kada je majci pucao u glavu.

Taj prijatelj dobio je godinu dana uslovno, s rokom od tri godine jer kazneno delo koje je počinio Tin Šunjerga nije prijavio. Reporter Indexa bio je na izricanju presude Tinu Šunjergi te je izricanje kazne od 40 godina zatvora i snimio.

Hrvatskom tinejdžeru 40 godina zatvora zbog hladokrvnog ubistva oca i majke

SUDILO MU SE ZBOG UBISTVA RODITELJA IZ OSVETE

Šunjergi se stavljalo na teret da je 25. marta prošle godine, između 14:30 i 17 sati, ubio roditelje iz osvete jer su mu više godina prigovarali zbog loših ocena u školi i konzumiranja raznih vrsta droge te mu nametali zabrane, a što je on doživljavao kao ograničavanje njegovih sloboda.

Na slici pored Tina, roditelji koje je hladnokrvno ubio Foto: Facebook/Tin Sunjerga

Maksimalna kazna za to kazneno delo je i do 50 godina zatvora. Ipak, sud je 20-godišnjem Šunjergi mogao da presuditi kao maloletniku, a u tom bi slučaju maksimalna kazna bila 10 godina.

On je tog dana iz sefa porodične kuće uzeo pištolj, a onda nazvao prijatelja i, lažući ga, pozvao ga da zajedno idu u Šibenik. Zajedno su otišli u polje gde je bila Tinova majka Silvana koja ih je obojicu ukrcala u svoj "citroen sakso".

Tin Šunjerga sedeo je na zadnjem sedištu, odmah iza majke, te joj je oko 16:30 sati toekom vožnje uperio pištolj u glavu i ubio je.

NAKON MAJKE UBIO OCA

Povlačenjem ručne kočnice zaustavio je automobil, a njegov prijatelj pobegao je kad je video da je ovaj pucao na rođenu majku.

Šunjerga se sa telom u vozilu odvezao kilometar od mesta događaja gde je ostavio automobil i beživotno telo majke, a onda se, u nameri da ubije i oca, pešice vratio do porodične kuće u Čistoj Velikoj, gde je oko 17 sati došao u garažu u kojoj je bio njegov otac, inače policijski službenik.

Šunjerga je prvo u susednoj prostoriji pustio vodu iz slavine kako bi nečujno repetirao pištolj, a potom hicem iz pištolja ocu ispalio metak u predeo potiljka glave.

Pogledajte video:

VIDEO Teodora Krsmanović-sećanje na sestru Jelenu Marjanović:

(Telegraf.rs / Izvor: Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA