• 5

HRT opet u centru skandala: Voditeljka buduću princezu nazvala pogrdnim imenom

Polemika se povela oko zanimljivog odabra reči kojim je opisana buduća britanska princeza Megan Markl

  • 5

Hrvatska televizija u četvrtak se našla u središtu skandala na Tviteru. Polemika se povela oko zanimljivog odabra reči kojim je novinarka HRT-a Vlatka Kalinić opisala buduću britansku princezu Megan Markl.

- U Londonu se okuplja sve više fanova koji žele da prate subotnji spektakl kraljevskog venčanja buntovnog britanskog princa Harija i razvedene američke mulatkinje Megan - rekla je u nekom momentu Kalinić.

>>> Burna prošlost princa Harija i Megan Markl: Kako su se plejboj i glumica sa problematičnom porodicom zaljubili (FOTO)

Njena izjava da je Megan "razvedena američka mulatkinja" poprilično je iznenadila novinarku TV N1 Natašu Božić Šarić, koja je zbog toga povela diskusiju na Tviteru.

Božić Šarić se u postu zapitala da li bi tako rekla i da je reč o razvedenoj belkinji, prenosi Slobodna Dalmacija.

Nije potrajalo mnogo i u diskusiju se uključila i sama Vlatka Kalinić, koja je navela da bi to definitivno izjavila da je u pitanju afrički princ koji se ženi razvedenom belkinjom što je presedan u kraljevskoj porodici. Kako je objasnila Kalinić, ta sintagma se često koristila u stranim i domaćim medijima u proteklih godinu dana i da za nju ni "razvedena", a ni "mulatkinja" ne predstavljaju pogrdne reči.

U diskusiju su se uključili i brojni korisnici ove društvene mreže koji su izrazili različite stavove o spornim terminima i kontekstu.

VIDEO: Venčanje se približava, a Megan Markl će MORATI da poštuje ova pravila 

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Opet ja Koju banujete

    Iskomleksirani Hrvati Nikada se neće izliječiti od zlobe zavisti, kompleksa niže vrijednosti.

  • ljubica

    svi zive na teret velike britanije od apanaze.oni ne rade.isto je i sa nasim princom u beogradu usetao i kada hoce da se proseta dobrovoljni bal i gzet set nase pozdravlhaju se sa ispisanim cekom

  • yes how no

    Ma dajte molim vas i sa tom kraljevskom porodicom ceo svet ih gleda kao neke bogove a to su obicni hostapleri.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima