≫ 

Panika u Hrvatskoj! Zabeležen prvi slučaj morbila, mladić bio na Kosovu

Morbile su se nedavno pojavile i u Mostaru

  • 4

Pacijent sa simptomima nalik malim boginjama primljen je u petak u Opštu bolnicu u Dubrovniku. Zbog sumnje na morbile, mladić je hospitalizovan, a Hrvatska javnost je u panici zbog straha od izbijanja epidemije.

Hrvatski Zavod za javno zdravlje potvrdio je da su u petak primili muškarca (34) iz mesta Stone sa boginjama.

Prvi slučaj morbila u BiH: Dečak oboleo od malih boginja, lekari pozivaju roditelje da vakcinišu svoju decu, strahuje se od epidemije

- Rezultate analize znaćemo sutra ili najkasnije prekosutra. U toku je epidemiološka obrada kontakata. Pozivamo sve roditelje da provere statuse vakcina svoje dece i ako su propustili neko vakcinisanje neka se obavezno jave nadležnom školskom lekaru ili pedijatru - kažu u ovom zavodu.

Prema nezvaničnim informacijama, pacijent se oseća dobro i izolovan je, a navodno je prethodno boravio nekoliko dana na Kosovu.

Morbile su se nedavno pojavile i u Mostaru, a u Hrvatskoj najveća zabrinutost vlada baš u Dubrovniku, jer je u ovom delu zemlje najmanje vakcinisanih.

VIDEO: Šta su to vakcine i kako funkcionišu?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dusanka

    28. maj 2018 | 22:15

    Pa šta je tu alarmantno ?!I pre je bilo i bolest, ko svaka bolest .Nije smrtonosna .Zasto i čemu tolika propaganda oko vakcine .Moja cerka je prelezala kad je imal 30 godina i ništa joj nije bilo ,sem sto je svrbeli i bila osuda po telu

  • Vreme

    29. maj 2018 | 07:18

    Ihh prvi slucaj pa zar je moguce, oni toga nemaju kao ? :) haha

  • tile

    29. maj 2018 | 11:21

    Odlična reklama pred turističku sezonu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA