Dvojica Hrvata iz Bosne uhapšeni zbog zlostavljanja devojčica koje nemaju ni 15 godina

Tužilaštvo u Rijeci sumnjiči 37-godišnjaka da je činio ta dela 28. i 30. maja, a 26-godišnjaka 20. i 27. maja

  • 0

Dvojica hrvatskih državljana, 26-godišnjak i 37-godišnjak zadržani su u istražnom zatvoru u Rijeci zbog sumnje da su u jednom mestu na ostrvu Cresu seksualno zloupotrebili devojčice koje nisu imale više od 15 godina, saopštilo je Opšinsko državno tužilaštvo.

Opštinsko državno tužilaštvo u Rijeci tereti starijeg muškarca za krivična dela polne zloupotrebe deteta i to za teža dela izjednačena sa polnim odnosom. Mlađeg tereti takođe za dve zloupotrebe deteta mlađeg od 15 godine, ali na nivou bludnih radnji, što je nešto blaža kvalifikacija.

Sveštenik pedofil sa Hvara pušten na slobodu: Optužen za zlostavljanje devojčice (15), vernici govorili da je iskren i dobronameran čovek

Tužilaštvo u Rijeci sumnjiči 37-godišnjaka da je činio ta dela 28. i 30. maja, a 26-godišnjaka 20. i 27. maja. Obojica se terete da su to činili iako su bili svesni da maloletnice rođene 2004. godine nemaju navršenih 15 godina života.

U istražnom zatvoru ostaju kako bi se sprečilo da utiču na svedoke, kao i zbog ponavljanja krivičnog dela, a dokažu li se ova krivična dela koja im se stavljaju na teret, 37-godišnjaku preti kazna zatvora u trajanju do deset godina, a 26-godišnjaku preti kazna zatvora do pet godina zatvora.

Nezvanični se saznaje da su njih dvojica došla iz BiH da rade u tom mestu na Cresu.

VIDEO: Nad Ivaninim ubicom izvršena je POSLEDNJA SMRTNA KAZNA

(Telegraf.rs/Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA