Vladimir Roganović tvrdi da nije kriv za lažnu dojavu o bombi u diskoteci "Bigl": Nedostaje ključni dokaz (FOTO)

Protekle godine diskoteka Bigl je više puta bila ispražnjena zbog dojava o lažnim bombama. Policija je rasvetlila samo jednu dojavu za koju je osumnjičen Novljanin Vladimir Roganović

  • 4

Vladimir Roganović tražio je juče u Osnovnom sudu da mu se veštači glas kako bi se utvrdilo da li je on lažno dojavio bombu u diskoteci Bigl u aprilu prošle godine.

Jedan od advokata odbrane, Marko Radović kazao je da u spisima predmeta ne postoje dva ključna dokaza, među kojima je i snimak poziva kojim je lažno prijavljena bomba.

Ko su Roganovići i da li je u toku rat klanova? Sve o švercu, sačekušama, ubistvima i zločinima crnogorske porodice (FOTO)

- Nedostaje i snimak sigurnosnih kamera osoba koja su dopunjavale račun na sporni broj sa kojeg je upućen poziv. Da su sprovedena ova dva dokaza, ne bi došlo do postupka - kazao je Radović.

Prema navodima optužnice, Roganović je u aprilu prošle godine sa mobilnog telefona iz Beograda pozvao Operativnokomunikacioni centar Uprave policije kada je rekao: “Postavio sam bombu u Bigl. Ubiću ga”.

Protekle godine diskoteka Bigl je više puta bila ispražnjena zbog dojava o lažnim bombama. Policija je rasvetlila samo jednu dojavu za koju je osumnjičen Novljanin Vladimir Roganović, prenosi Pobjeda.

Vladimir Roganović Foto: Facebook/sasa.dabovic

Vladimir Roganović (31) iz Crne Gore je brat od strica Duška N. Roganovića (32), koji je teško povređen kada je ispod njegovog automobila podmetnuta bomba, i tom prilikom je ostao bez obe noge.

Braća Roganovići u žižu javnsoti dospeli su 2009. godine nakon ubistva vođe navijača "Delija" Marka P. Vesnića. Duško Roganović je osumnjičen da je 29. oktobra 2006. godine pokušao da ubije Vladimira Dželatovića iz Herceg Novog.

Sam Vladimir je bio uhapšen, pa čak i osuđen bog falsifikovanja dokumenata zajedno sa njegovim prijateljima Igorom Bošnjakom i Lukom Medićem.

Duško Roganović Foto: Facebook/Podrska Za Novljane Roganovic Vladimira,Duleta i Cadja,Uz Vas Smo!

Obojica su, zajedno sa Draženom Čađenovićem koji im je bio saučesnik, bili u bekstvu, dok se nisu predali. Zbog ovog ubistva Duško Roganović osuđen je na 12 godina zatvora, a odlukom Apelacionog suda smanjena mu je zatvorska kazna na osam godina.

Prošlog leta je ubijen i otac Duška Roganovića, Niko Roganović (66). Oni su samo neki od članova porodice Roganović koja je često bila u medijima u regionu, zbog umešanosti u zločine i istrage.

VIDEO: Hladnokrvno ubistvo vlasnika diskoteke

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ateista senior

    16. jun 2018 | 11:13

    Ili je kriv ili nije, odlučiće sposobnost sudije da dokaže krivicu ili sposobnost advokata da odbrani klijenta.Javni tužilac ne treba da podigne optužnicu ako dokaza nema, svi su pravnici i znaju kako šta funkcioniše, zna se smisao procesa.

  • miki

    16. jun 2018 | 11:14

    Fin, kulturan decko

  • flamantes

    18. jun 2018 | 11:24

    Kriminal se preliva u Crnu Goru iz kriminalnog okruženja

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA