≫ 

Krio se u Skadru i Tirani: Stanoviću (22) određen pritvor od 30 dana zbog sumnje da je ubio bogatu Ukrajinku Anastasiju (30)

Njemu je odmah nakon hapšenje prvobitno određeno zadržavanje do 72 sata, a on je nakon hapšenja u Tirani izručen crnogorskoj politici

  • 0

Dvadeset dvogodišnjem Arseniju Stanoviću iz Kotora juče je određen pritvor od 30 dana zbog sumnje da je 11. maja na svirep način ubio Ukrajinku Anastasiju Lašmanovu (30).

Odluku o pritvoru doneo je sudija za istrage Višeg suda u Podgorici Miroslav Bašović. Branilac Stanovića, advokat Zoran Piperović potvrdio je za Pobjedu da je njegovom klijentu određen pritvor i da je Tužilaštvo donelo naredbu o sprovođenju istrage.

On je dodao da njegov klijent nije dao izjavu povodom okolnosti za određivanje pritvora.

Pao osumnjičeni za ubistvo bogate Ukrajinke iz Kotora: Arsenije (22) je uhapšen u Albaniji

Njemu je odmah nakon hapšenje prvobitno određeno zadržavanje do 72 sata, a on je nakon hapšenja u Tirani izručen crnogorskoj politici.

Stanović je nakon više od mesec bekstva uhapšen u nedelju ujutru u Tirani, a sa njim je bio i njegov otac Zoran Stanović, inače smenjeni šef ispostave granične policije na tivatskom aerodromu.

Arsenije se krio u Albaniji, hteo je pobegne u SAD Foto: Facebook/Anastasiya Lashmanova

Hapšenje mlađeg Stanovića usledilo je nakon što je crnogorska policija kolegama u Albaniji dostavila operativna saznanja o lokaciji na kojoj se krio osumnjičeni za teško ubistvo.

Prema pouzdanim saznanjima Pobjede, Stanović je odmah nakon zločina ilegalno prešao u Albaniju i krio se u Skadru i Tirani.

Istražitelji sumnjaju da mu je u tome pomogao otac Zoran Stanović, koji je četiri dana nakon zločina smenjen sa dužnosti.

Kod Arsenija Stanovića su, kako je potvrđeno Pobjedi iz više izvora, pronađene falsifikovane putne isprave koje je, kako se pretpostavlja, trebalo da iskoristi za bekstvo u Sjedinjene Američke Države.

Ubijena Ukrajinka Anastasija Foto: Foto: e-stock.us, Instagram

Osumnjičenom je zaprećena kazna zatvora od 40 godina. Stanović do sada nije želeo da iznese odbranu, koristeći zakonsko pravo da se brani ćutanjem.

U nekoliko navrata Zoran Stanović je tvrdio da nije u kontaktu sa sinom i da ne zna gde se nalazi.

Iako se pretpostavlja da je pomagao sinu u pokušaju da pobegne, ukoliko sud utvrdi da je Arsenije Stanović izvršilac ubistva, njegov otac Zoran prema Krivičnom zakoniku Crne Gore neće odgovarati za “pomoć učiniocu posle izvršenja krivičnog dela”.

Advokat Lazar Aković kazao je za Pobjedu da član 387 predviđa da za ovo krivično delo ne može odgovarati najbliži srodnik izvršioca, majka, brat, otac, deda ili bračni i vanbračni drug.

VIDEO: Hladnokrvno ubistvo vlasnika diskoteke

(Telegraf.rs/Pobjeda)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA