≫ 

Tužilac slučaj Davida Dragičevića okarakterisao kao ubistvo, Skupština RS odbacila izveštaj

U toku dana će biti objavljeno oi zvanično saopštenje

  • 2
David Dragicevic, banjaluka, Banja Luka, Foto: Facebook/Radanovic Suzana Zoran

Slučaj "Dragičević" okarakterisan je kao ubistvo, rekao je danas glavni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka Želimir Lepir.

- Uskoro ćemo objaviti saopštenje i javnosti će biti sve jasno - rekao je Lepir za "Nezavisne".

>>> Sto dana traganja za istinom o Davidovoj smrti: Otac ne odustaje da dokaže da je u pitanju ubistvo

Davor Dragičević, otac Davida Dragičevića, napisao je na Fejsbuk grupi "Pravda za Davida" da je razgovarao sa Lepirom koji mu je rekao da je delo okvalifikovano kao ubistvo.

- Upravo sam pričao sa tužiocem, Želimirom Lepirom, i delo je okvalifikovano kao ubistvo, pravda za Davida, a šta ćemo sad - napisao je Dragičević.

Od trenutka kada je pronađeno Davidovo telo, njegovi roditelji insistiraju da je njihov sin ubijen - Foto - Ilustracija: Telegraf, Facebook/David Dragicevic

SKUPŠTINA RS NIJE USVOJILA IZVEŠTAJ ANKETNOG ODBORA

Poslanici vladajuće većine u Narodnoj skupštini Republike Srpske nisu danas usvojili izveštaj Anketnog odbora, koji smatra da postoji osnov sumnje da je banjalučki mladić David Dragičević ubijen.

Za izveštaj je glasalo samo 27, a suzdržanih je bilo 37 poslanika, prenela je Fena.

Sednici nisu prisustvovali poslanici Koalicije "Domovina", zbog, kako su naveli, previše politikanstva opozicije i vlasti u ovom slučaju.

Opozicionari su nakon što je izveštaj odbijen, napustili skupštinsku salu.

Anketni odbor je većinom glasova, uz uzdržan stav zamenika predsednika Odbora Drage Kalabića (SNSD), ranije usvojio i zaključak kojim se traži da nadređene institucije zbog evidentnih učinjenih propusta u ovom slučaju, povreda procedura i pravila utvrde odgovornost ministra unutrašnjih poslova RS, direktora policije, načelnika Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP RS i direktora Zavoda za sudsku medicinu RS.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA