≫ 

Čovek-amfibija će u Ohridskom jezeru pokušati da obori sopstveni Ginisov rekord: Plivaće u vreći okovan lancima (FOTO) (VIDEO)

Sadašnji Ginisov rekord u plivanju sa lancima i u vreći drži Gopal Karvi iz Indije, koji je u novembru 2013. godine preplivao 3.071 metar u Indijskom Okeanu

  • 0

Instruktor plivanja, spasilac i avanturista iz Bugarske, Jane Petkov (64) pokušaće da 24. jula u Ohridskom jezeru obori sopstveni Ginisov rekord plivajući, bez ikakvih pomagala, zatvoren u vreći i okovan lancima.

Ovaj čovek-amfibija, kako ga nazivaju, tako "upakovan" namerava da prepliva čak 3,5 kilometara. Finalne pripreme za ovaj nesvakidašnji i ekstremno opasan podvig počinju sutra u Ohridu.

>>> 2.500 skroz golih žena na jedom mestu nikada niste videli. Do sada. A ove cice su imale jak razlog za to

Jane Petkov pokušaće da obori svoj i Ginisov rekord - Foto: ohridnews

- Ovaj atraktivan događaj organizuje ohridski Crveni krst u saradnji sa Klubom sportova na vodi i Opštinom Ohrid i Opštinom bugarskog grada Petrić, u kome je rođen Jane Petkov, a regularnost će pratiti predstavici Ginisa - izjavili su iz organizacionog odbora za skopski portal sdk.mk.

Petkov je u Ohridskom jezeru 2013. godine postavio svoj prvi Ginisov rekord. Tada je umotan u zavoje i u vreći preplivao 2.388 metara, od hotela Gorica do gradskog pristaništa. Nakon dva sata i 47 minuta izašao je iz jezerske vode svež, pozdravljajući prisutne koji su ga dočekali aplauzom.

Ovaj hrabri Bugarin je medicinski fenomen, jer mu je hemoglobin u krvi ispod normalnog nivoa, ali to mu nije smetalo da se vezan u vreći baci u hladnu jezersku vodu i prepliva skoro tri kilometra.

- Ovakav pokušaj prvi put će zvanično biti izveden ovde, u Ohridskom jezeru. Iako medicina smatra da je nemoguće da se izvede ovakav podvig sa tako niskim hemoglobinom u krvi, kao u mom slučaju, ja mislim suprotno. Krajnje je vreme da savremena medicina posveti više pažnje nauci disanja, hrani i mislima. Na prvom mestu je disanje i energija misli. Ona je najmoćnija energija, a pre ili kasnije će se koristiti i za lečenje - izjavio je Petkov pre nego što je 2013. godine ušao u Ohridsko jezero i počeo da pliva.

Nakon izlaska iz jezera on je tada izjavio da mu je glavna prepreka bila hladna voda.

Petkov je u Ohridskom jezeru 2013. godine postavio svoj prvi Ginisov rekord - Foto: sdk.mk

- Nije bilo nikakvih problema, da je voda bila malo toplija mogao sam da preplivam pet, 10 ili više kilometara - rekao je Petkov.

On će sada pokušati da obori sopstveni rekord. Namerava da prepliva čak 3,5 kilometara. Sadašnji Ginisov rekord u plivanju sa lancima i u vreći drži Gopal Karvi iz Indije, koji je u novembru 2013. godine preplivao 3.071 metar u Indijskom Okeanu.

Oborio rekord u preletu paraglajderom i sleteo neopznatim ljudima u dvorište:

(D.J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA