≫ 

Kolinda odlikovala hrvatske generale Gotovinu i Markača: Ordenje će im uručiti u Kninu, na dan kada su Srbi morali da napuste svoje domove

Hrvatska predsednica će ordenje uručiti 5. avgusta, povodom 23. godišnjice vojno-policijske operacije "Oluja" u kojoj su proterani krajiški Srbi

  • 18

Predsednica Republike Hrvatske i vrhovni komandant Oružanih snaga Republike Hrvatske (OSRH) Kolinda Grabar-Kitarović odlikovala je povodom Dana pobede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, na vlastitu inicijativu "Veleredom kralja Petra Krešimira IV. s lentom i Danicom" penzionisane general-pukovnike Antu Gotovinu i Mladena Markača, prenosi Hina.

Grabar Kitarović je na predlog potpredsednika Vlade i ministra odbrane donela je odluke o odlikovanjima, unapređenju i pohvalama za jedan broj pripadnica i pripadnik OSRH.

Hrvatska predsednica će 5. avgusta, povodom 23. godišnjice vojno-policijske operacije "Oluja" u kojoj su proterani krajiški Srbi, u Kninu uručiti ordenje generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču.

Kolinda o ustaškim pesmama "gospodina Tompsona": Sporne stihove nikada nisam čula, niti sam videla dokaze da postoje

Generali Ante Gotovina i Mladen Markač u Hrvatskoj imaju oreol žrtve, ali su iza njih ostali krvavi tragovi, rekao je ovim povodom predsednik Dokumentaciono-informativnog centra "Veritas" Savo Štrbac.

Dan ranije, 4. avgusta, u Kninu je najavljen dolazak fudbalske reprezentacije Hrvatske, povodom obeležavanja "Oluje".

VIDEO: Hrvati slave drugo mesto i horski uz Tompsona vređaju Srbe

VIDEO: Ustaški simboli u srcu Šumadije: Hrvatski huligani demolirali srpsku pumpu

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA