Pijana žena koja je u saobraćajki ubila čoveka je poznata hrvatska atletičarka: Osvajala je brojne medalje na Olimpijskim igrama (FOTO)

Nastupila je na pet Univerzijada, na Olimpijskim igrama u Atini i Pekingu

  • 3

Sravičnu nesreću u kojoj je život izgubio 41-godišnji Igor Soldatić iz Umaga, a povređeni su njegova tri godine mlađa supruga i dete, u sredu nekoliko minuta pre ponoći na Istarskom Ipsilonu, izazvala je pijana Vera Begić Blečić, 36-godišnja gradska službenica iz Rijeke i jedna od najuspešnijih hrvatskih atletičarki.

Iako policija nije otkrila identitet vozača, hrvatski mediji navode da je reč je o Veri Begić Blečić, koja je zaposlena u gradskom sekretarijatu za sport i tehničku kulturu Rijeke, a inače je poznata olimpijska reprezentativka i državna rekorderka u bacanju diska.

Gradska službenica iz Rijeke pijana vozila u suprotnom smeru, pa ubila čoveka: Ovo joj nije prva saobraćajka (VIDEO)

Vera je čak je 21 put obarala hrvatski rekord u bacanju diska od čega deset puta u seniorskoj konkurenciji. Nastupila je na pet Univerzijada, dva puta na Olimpijskim igrama, u Atini i Pekingu, osvojila je srebro i bronzu na Mediteranskim igrama i bronzu na Evropskom zimskom bacačkom kupu 2009. u Šibeniku kada je bacila disk više 60 metara. Najbolji rezultat od 61,52 metra postigla je u maju 2009. godine u Baru, u Crnoj Gori.

Nakon što se penzionisala kao sportistkinja, pre godinu i po dana je počela da radi u riječkoj gradskoj upravi.

Vera Begić Blečić Printskrin: Youtube

Policija je saopštila kako se saobraćajna nesreća dogodila kada je 36-godišnjakinja pod uticajem alkohola od čak 1,81 promila upravljala automobilom Pežo, riječkih registarskih tablica, vozeći deonicom autoputa Nova Vas-Višnjan u suprotnom smeru.

Saobraćajni stručnjak Željko Marušić kaže da bi neki imao 1,81 promila alkohola u krvi, mora popiti 10-ak pića, prenosi Večernji list.

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel izrazio je saučešće porodici preminulog muškarca.

- Nemam službenu potvrdu, ali po svemu sudeći, nesreću je izazvala Vera Begić Blečić. Do službenog okončanja istrage biće suspendovana s sposla. Dalji koraci zavise od istrage - rekao je Obersnel.

Vera Begić Blečić je već prošle godine izazvala jednu saobraćajnu nesreću i protom je napustila mesto udesa, takođe pod dejstvom alkohola. Gradska službenica je tada otišla sa mesta nesreće u službenom automobilu Grada Rijeke, nakon sudara sa majkom petero dece. Druga žena vozač ostala je tada zarobljena u automobilu sa šestomesečnom bebom.

- U maloj brzini udarili smo se branicima. Kad sam se vratila, nisam više videla njen auto. Tri puta sam zvala policiju i čekala tri sata. Napravila sam grešku, pokriću se po ušima - rekla je tada Vera Begić Blečić.

VIDEO: Teška saobraćajna nesreća u Grdeličkoj klisuri

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • WILSON

    17. avgust 2018 | 09:10

    Poznata kao hrvatska atletičarka,sad je poznata kao ubica.

  • Renata

    17. avgust 2018 | 10:17

    Zena ima mnogo olaksavajucih okolnisti tako da ni dana nece biti u zatvoru. Ne verujem da imaju bolje sudstvo nego kod nas.

  • Zorz

    17. avgust 2018 | 11:06

    Ko prati atletiku zna da ona nije drzavna rekorderka nego Sandra Perkovic sa 71 ,41m koja je i svetska i olompiska i evropska prvakinja a ,za ovu nikad cuo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA