Ranjeni Zemunac uhapšen u Bijelom Polju: Osumnjičen za pokušaj ubistva Crnogorca koji je izrešetao pripadnika Crvenih beretki

Osumnjičeni Lazić se još uvek nalazi na bolničkom lečenju gde ga obezbeđuje policija, a nadležni tužilac će ga saslušati u zakonskom roku,

  • 0

Službenici policije u Bijelom Polju su lišili slobode Ljubomira Lazića (46) iz Zemuna zbog sumnje da je, 13. avgusta oko 23.30 časova pokušao da ubije Elvisa Ćatovića (32) iz Bijelog Polja, kao i zbog nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija.

Ljubomir Lazić je u ovom obračunu zadobio prostrelnu ranu u predelu ramena i od tada se nalazi na bolničkom lečenju, a njegovo zdravstveno stanje je stabilno, a nadležni tužilac će ga saslušati u zakonskom roku, navode iz Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore.

Elvis je ubio jednog Srbina, bivšu Crvenu beretku, a ranio drugog? Tvrdi da je omamljen pucao u samoodbrani jer su hteli da ga ubiju (FOTO)

Nakon kriminalističke obrade policija je došla je do osnovane sumnje da su Ljubomir Lazić i sada već preminuli bivši pripadnik Crvenih beretki Željko Pavkov Lala (47) iz Srbobrana prethodno ilegalno ušao u Crnu Goru, te da su došli do mesta gde živi Elvis Ćatović u nameri da ga ubiju.

Ubijeni Željko Pavkov i osumnjičeni Elvis Ćatović Foto: Facebook/Crvene Beretke, Facebook/Privatna arhiva

Željko Pavkov se sukobio sa Elvisom Ćatovićem oko nekih poslova. Ljubomir Lazić je bio na njegovoj strani, jer su zajedno bili i na ratištima, ali i u JSO - tvrdi izvor upućen u situaciju

U policijskom izveštaju se navodi da je u blizini kuće Elvisa Ćatovića, došlo je do upotrebe vatrenog oružja između Pavkova i Lazića sa jedne i Ćatovića sa druge strane u kojoj je Ćatović lišio života Pavlova i ranio Lazića te je i sam zadobio povredu.

Ćatović iz Bijelog Polja je uhapšen nakon ovog događaja, zbog sumnje da je počinio ubistvo i zbog nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija.

On je uz krivičnu prijavu, priveden državnom tužiocu u Bijelom Polju gde je nakon saslušanja zadržan u policiji, a zatim mu je istražni sudija odredio pritvor.

Krvava pucnjava oko ponoći u Bijelom Polju: Ubijen muškarac iz Srbobrana, Zemunac ranjen! Pronađen pištolj sa prigušivačem

Povredu, prostrelnu ranu nadlaktice zadobio je i Ćatović i njemu je pružena medicinska pomoć nakon koje je uhapšen.

U neposednoj blizini tela Željka Pavlova pronađen je pištolj „Vzor“, cal. 7,65 mm sa prigušivačem.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA