≫ 

Moje dete je klonulo, ne jede ništa, a dobilo je veoma opasnu cimerku: Majka Sare Vidak ispričala šta joj je suprug rekao posle posete u zatvoru

Porodica i branioci su predložili da plate 10.000 evra kaucije i da Sara sudu dostavi sva svoja dokumenta

  • 39

Sara Vidak (20), državljanka Srbije i Kanade, koja je prošle sedmice uhapšena u Kotoru zbog sumnje da je napala sudiju za prekršaje Jelenu Stanišić (39) oseća se veoma loše, ništa ne jede, vreme ubija čitanjem, a sada je dobila i cimerku koja je napala sopsveno dete.

Beograđanka napravila haos u sudnici u Kotoru: Napala sudiju koja je njenom dečku odredila kaznu

- Sara je, kada je danas posetio moj muž u prvom momentu delovala veoma klonulo. Ipak se tokom razgovora oraspoložila. Ispičala je da su 22 sata u ćeliji, da ona vreme "ubija" čitanjem, i da je u ćeliji smeštena sa dve cimerke - rekla je za "Blic" Olivera Vidak - Kovačević, Sarina majka.

Saru je danas posetio otac Foto: Facebook/Vidak Saraa

Ipak kako njena majka priča, Sara je uznemirena jer je u njenoj sobi sada i nova cimerka koja je osuđena jer je napala sopstveno dete.

- Imala je dve cimerke, Crnogorku i Ukrajinku i sa njima se dobro slaže. Međutim, doveli su im u sobu neku ženu koja je valjda izbola svog sina i koja im non-stop priča o tom događaju i neke druge opterećujuće stvari - prepričala je Olivera Vidak - Kovačević i dodala da se Sara požalila na hranu i da takoreći u pritvoru uopšte ne jede.

Uznemirena je jer je dobila cimerku koja je napala sopstveno dete Foto: Facebook/Vidak Saraa

Olivera je podsetila da je Saru juče, u ponedeljak, posetila srpski konzul u Podgorici, od koje je njena ćerka zatražila da joj omogući da razgovara sa psihologom ili psihijatrom. Konzul joj je i to omogućila, pa je telefonski razgovor sa psihijatrom uticao povoljno na nju i na njenu psihičku stabilnost.

Sarina majka se u Beograd vratila po devojčinu medicinsku dokumentaciju kako bi i to dostavili sudu u Kotoru koji bi narednih dana trebalo da odluči o njihovom predlogu za jemstvo.

Sara slabo jede i oseća se veoma klonulo Foto: privatna arhiva

Naime, porodica i branioci su predložili da plate 10.000 evra kaucije i da Sara sudu dostavi sva svoja dokumenta - srpski pasoš i ličnu kartu kao i putnu ispravu Kanade, da bi se crnogorsko pravosuđe “osiguralo” da ona neće pobeći.

Olivera očekuje da u četvrtak krene nazad u Crnu Goru.

Sara, njena majka i dečko Stevan Prpa u Kotor su došli u ponedeljak, da bi se na ona na moru oporavila, jer je pre mesec dana bila u bolnici, ali nisu ni slutili da će im se odmor pretvoriti u pakao. Tog dana Prpa je na parkingu imao saobraćajni incident, a kako nije mogao da se dogovori sa drugim vozačem, koji nije pristao na evropski nalog, policija mu je dala poziv za sud za prekršaje i izrečena mu je kazna od 90 evra.

Sara i njena majka tvrde da je ona nepravedno uhapšena Foto: Facebook

Kaznila ga je, a da ga nije saslušala, ispričala je ranije Olivera.

- Prišla sam da bih pitala kako da ulože prigovor, ali je sudija izašla i počela da viče. Čak je u jednom momentu rekla “marš, napolje” i odmahivala prstom ka vratima. Tada je moja ćerka prišla vratima gde je Stanišić stajala i pitala: "Gospođo, samo želimo da pitamo koja je procedura".

Ona joj je na to odbrusila da napusti prostoriju i krenula da zatvara vrata, pa je uhvatila Saru za ruku. U tom momentu Sara, reagujući po inerciji, okrenula svoju ruku, ne njenu, da bi se oslobodila stiska. Sara joj je tada rekla: "Odakle vam pravo da me držite za ruku". Tek tada je Stanišić počela je da urla i pravi scenu kako je Sara nju povredila - rekla je Olivera odmah posle hapšenja svoje ćerke.

Posetiće je i konzul Kanade

Saru, koja ima i državljanstvo Kanade, u četvrtak bi trebalo da poseti i konzul ove severno države pod čijom ingerencijom je ovo područje. Postoji mogućnost da se konzul u petak sastane i sa Sarinim braniocima.

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Female

    22. avgust 2018 | 00:43

    E, moja drzavo Srbijo, a kod nas se Crnogorski drzavljani tretiraju kao da su gradjani Srbije..od fakulteta preko bolnica.. Ne bi' me iznenadio da je gospodja sudija zavrsila na Beogradskom pravnom fakultetu..(jer ga vode njeni zemljaci)

  • dobri komsija

    22. avgust 2018 | 00:42

    Samo me zanima sta bi bilo da je napala sudiju u Srbiji ili u Grčkoj? Pa isto bi bila u pritvoru... prema tome o cemu se radi? Alo breeee? Nije je prijavio bilo ko nego sudija u sred suda!!!! A ko je ova riba da se za nju angazuju Dacic i Vucic??? A koliko je srba privedenih u Grckoj pa ih niko ne spominje????

  • Mara

    21. avgust 2018 | 23:26

    A crnogorci se sire po beogradu, rade sta hoce i kako hoce, pustite devojku ne ubijajte volju za zivotom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA