≫ 

Ispostavilo se da je Britanka koja je pala s kruzera u Jadransko more, zapravo vrlo odlučno skočila posle svađe sa ljubavnikom

Desetak sati na pučini je preživela plutajući i pevajući, a rekla je da joj je pritom pomogla i dobra fizička forma koju održava jogom

  • 2

Kej Longstaf u Jadransko je more s kruzera pala u subotu oko ponoći. To je bar priča koju je ispričala hrvatskim medijima. Ipak, istraga je pokazala nešto sasvim drugačije.

Punih desetak sati 46-godišnja Britanka Kej Longstaf je provela u Jadranskom moru pre nego što su je pronašli pripadnici obalske sraže. Pre "pada" u more, kako je to opisala istražiteljima, Longstaf je vreme provodila sa svojim partnerom Kregom Rajmentom na palubi kruzera.

Britanka pala sa kruzera u Jadransko more i plutala 10 sati: Hrvatski mornari je spasili nakon duge potrage (FOTO)

Kada se Rajment povukao u njihovu kabinu, Britanka je jednostavno nestala sa sedme palube i završila u moru. Bio je to pad od 23 metra, a udarac je bio toliko silan da je Longstaf pri udarcu u površinu vode povredila lice, piše Daily Mail.

Foto: Wikipedia/Kefalonia2015

Tačno nedelju dana nakon pronalaska Britanke, dve su nezavisne istrage - hrvatska i italijanska - pokazale da je 46-godišnjakinja namerno i dobrovoljno skočila u more i da je pritom bila "vrlo odlučna". Ono što ostaje u vazduhu je pitanje - zašto? Njen otac je britanskim medijima rekao da je Longstaf prolazila kroz "vrlo teško razdoblje" pa je moguće da je njen skok zapravo bio vapaj upomoć.

Isto tako, istragom je zaključeno da su Longstaf i njen partner ceo dan pili i da je njegovom odlasku u kabinu prethodila njihova svađa. Emocionalno stresna situacija u kombinaciji s alkoholom takođe je mogla Britanku "gurnuti preko ivice".

Longstaf je u međuvremenu ostala pri svojoj priči "da je pala unazad", a istražitelji ne isključuju ni opciju da se Britanka, usred alkoholiziranosti i šoka, jednostavno ne seća da je skočila sama.

Desetak sati na pučini je preživela plutajući i pevajući, a rekla je da joj je pritom pomogla i dobra fizička forma koju održava jogom. S obzirom da je potraga za njom uključivala tri plovila i jedan avion, spašavanje je koštalo milione kuna, ali to će sve pasti na leđa hrvatskih poreskih obveznika, jer je hrvatsko Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture je otkrilo da ih međunarodni sporazum sprečavaju da nekome naplate ovakve akcije spašavanja.

VIDEO: Ratni brod u oluji! Talasi ga bacali kao igračku!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA