Ulje na platnu "Praljkovo ispijanje otrova": Na zidu Gradske biblioteke Zadra osvanulo samoubistvo u sudnici Haškog tribunala (FOTO)

Čudnjikavih prstiju uz anđela u gornjem desnom uglu naslikan je Praljak

  • 19

U Gradskoj bibliteci Zadra sve oči biće uprte u sliku ratnog zločinca Slobodana Praljka, oslikanog u trenutku ispijanja otrova u sudnici Haškog tribunala.

Autorka Sonja Butić Davidof slikarstvom je počela da se bavi amaterski pre nekoliko godina, a sada je organizovala izložbu u gradskoj biblioteci.

Kolinda za Gardijan: Brani dobre odnose sa Putinom, a onda je spomenula bombe i Srbiju

"Sonja Butić Davidoff prenosi različite teme i motive, od naive, portreta, pejzaža, verskih motiva pa i političkih", piše u najavi objavljenoj na portalu eZadar.rtl.hr.

Bivši načelnik Glavnog štaba HVO-a Slobodan Praljak popio je čašicu otrova nakon što mu je Žalbeno veće Haškog tribunala izreklo kaznu zatvora u trajanju od 20 godina, 29. novembra prošle godine.

- Slobodan Praljak nije ratni zločinac. Odbacujem vašu presudu - rekao je Praljak, podigao malu čašicu i iskapio je i umro.

(Telegraf.rs/Ezadar.rtl.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Georgije

    27. avgust 2018 | 19:01

    Dakle, jasno mi je da ne mogu da se pomire sa istorijom, mada bi se onda psihički smirili, a onda se bune što mi hoćemo da rehabilitujemo čiču. On se borio protiv fašizma.

  • Др

    27. avgust 2018 | 18:29

    Обратити пажњу на прво црвено поље на шаховници, усташки злотвори немају мира!!!!

  • Perun

    27. avgust 2018 | 18:19

    Opet ovi pokatoličeni Srbi u akciji 😉

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA