≫ 

Državni vrh Slovenije zabrinut zbog osnivanja "paravojne grupe" iz Maribora: Ovako nešto je neprihvatljivo (FOTO) (VIDEO)

Tehnički premijer Miro Cerar izjavio je da je spomenuti događaj "apsolutno nedopustiv", kao i da grupa iz Maribora tako "bespotrebno podstiče strahove i širi mržnju"

  • 6

Slovenački predsednik Borut Pahor i odlazeći premijer Miro Cerar izrazili su zabrinutost zbog navodnog osnivanja "paravojne grupe" iz Maribora i ocenili da je to neprihvatljivo.

- Predsednik izražava veliku zabrinutost zbog postojanja spomenute naoružane grupe koja bi po tvrdnjama njenog vođe Andreja Šiška obezbeđivala mir i red u državi i nadzirala granicu. To je potpuno neprihvatljivo - saopšteno je u ponedeljak iz Pahorove kancelarije.

Slovenija od danas ima dva premijera: Bivši komičar izabran za mandatara nove vlade

Tehnički premijer Miro Cerar izjavio je da je spomenuti događaj "apsolutno nedopustiv", kao i da grupa iz Maribora tako "bespotrebno podstiče strahove i širi mržnju", prenosi Hina.

- Slovenija je sigurna država, a policija i vojska vrlo dobro obavljaju svoj posao, te očekujem da će merodavna tela odmah poduzeti mere protiv odgovornih - kazao je Cerar.

Slovenački portal 24ur objavio je da su slovenački ultradesničari koji se predstavljaju kao "Štajerska garda", postavili na društvene mreže fotografije i snimke sa okupljanja na nepoznatoj lokaciji, najavljujući "vrelu jesen" i proteste koji će "Sloveniju pretvoriti u Venecuelu".

Portal je naveo da brojni Slovenci nisu verovali da se ovakve stvari dešavaju, ali je kasnije tu vest potvrdio nekadašnji predsednički kandidat Andrej Šiško, koji je tamošnjim medijima rekao da se upravo on nalazi na čelu te grupe.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lalans

    4. septembar 2018 | 10:02

    Hehehe slovenci i uniforme,to neki performans

  • Cika Velja

    4. septembar 2018 | 09:52

    Sto je gadan taj duh neovisnosti...od "neovisne" dece koja zive na roditeljskoj grbaci i tvrde da su neovisna,pa do ovakvih slucajeva gde se sve moze sam i niko nikom ne treba?! A i jedno ide uz drugo!

  • Микс

    4. septembar 2018 | 11:44

    Коме није јасно нека одгледа дочек немачке војске '41 у Марибору и биће све јасније.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA