• 0

Hrvatski ratni veteran pretio sekirom deci na rođendanu pa digao u vazduh svoju kuću: Celu noć proveo opkoljen policijom i tražio sveštenika

Povod celom incidentu bio je dečji rođendan koji se odvijao u dvorištu susedne kuće

  • 0

Duševno rastrojenog muškarca (49) koji je u noći između nedelje i ponedeljka napravio pravu dramu u Opuzenu u Hrvatskoj policija je svladala tek oko pet ujutru. On je razneo kuću i ranio policajca, a policija ga je savladala elektrošokerom.

Odveden je u splitsku bolnicu zbog opekotina od eksplozije.

Radomir Šimović je ratni veteran 116. neretvanske brigade koji je oboleo od prilično teške psihičke bolesti. Ima 49 godina, a poznat je policiji po ranijem ekscesnom ponašanju i duševnom rastrojstvu.

Jezivi detalji zločina u Bosanskoj Krupi: "Četiri džina naredila su mi da je iskasapim i pojedem"

Novi list saznao je od meštana Opuzena kako je ovaj bivši ratni veteran problematičan i incidentan postao pre otprilike dve godine, a sve je eskaliralo prošle godine kad mu je umrla majka.

Drama je trajala do pet sati ujutru Foto: Wikipedia/Orlovic

Očevici su za Novi list potvrdili da je povod celom incidentu bio dečji rođendan koji se odvijao u dvorištu susedne kuće. Ono što je prelilo Šimovićevu čašu bile su ispaljene konfete.

Šimović je prvo izašao sa sekirom i pljuvao po deci. Zatim je izazvao eksploziju plina i požar, a potom i povredio policajce koji su došli na intervenciju. Novi list saznaje kako je Šimović tokom noći tražio i sveštenika.

Ipak, policija nije udovoljila toj molbi jer su procenili da će nakon razgovora s njim počiniti samoubistvo.

- Kad on napravi nered policija ga privede, a sudija za prekršaje oslobodi i tako u krug dođemo do ovoga što se danas dogodilo - kazao je Šimovićev prvi komšija Jure Stanić.

Ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović izjavio je u ponedeljak da su policajci koji su povređeni tokom incidenta u Opuzenu zbrinuti, i da se ne očekuju ozbiljnije posledice.

- Počinilac je zadobio teže povrede prilikom eksplozije. Što se tiče policajaca, zbrinuti su u KBC-u Split i u bolnici u Dubrovniku. Neće biti ozbiljnih posledica i očekujem da se uskoro vrate na posao i nastave raditi profesionalno kao i do sada - rekao je Božinović.

VIDEO: "Ostao mi je tanjir supe na stolu", potresna ispovest izbeglice iz Knina

(Telegraf.rs/Index.hr)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima