≫ 

Samohrani otac traži ćerku (5) od koje su ga razdvojili u Hrvatskoj, a policajci negiraju da su uopšte bili tamo (VIDEO)

Sirijac je na Tviteru objavio apel za pomoć nakon nestanka ćerke

  • 13

Jedan Sirijac je na Tviteru objavio poziv u pomoć u potrazi za petogodišnjom kćerkom Alsom, za koju tvrdi da ju je hrvatska policija uzela nakon što su iz Bosne i Hercegovine prešli hrvatsku granicu.

Aktivisti iz grupe "Are You Syrious" objavili su da potraga za petogodišnjom devojčicom traje danima.

Za dlaku izbegnuta tragedija u Crnoj Gori: Odlomila se stena i pala ispred vozila, sekunde su bile u pitanju

Samohrani otac iz Sirije rekao je aktivistima da je Alsina majka preminula, a da su njih dvoje pobegli od rata u nadi da će na evropskom tlu pronaći sigurnost. Iz organizacije ističu da fotografije devojčice objavljuju nakon izričite molbe njenog oca, koji očajnički pokušava da sazna bilo kakvu informaciju o tome kako je i gde je njegova kći, piše Indeks.

NAKON DVA DANA HODANJA STALI SU DA KUPE HRANU

Pre otprilike 12 dana zajedno s još jednom porodicom izbeglica iz Iraka ušli su u Hrvatsku. Nakon dvodnevnog hodanja bili su gladni i iznemogli. Alsa je čekala s drugom porodicom, a njen otac ušao je u prodavnicu da kupi hranu i vodu. Policajci su ga zaustavili, strpali u automobil i odvezli natrag u BiH, ignorišući njegove molbe da se vrate i pronađu malenu Alsu.

Pritom su mu, kako on tvrdi, kao i mnogima pre njega uzeli novac i razbili telefon. Uništeni mobilni bio je i jedini način da ponovo stupi u kontakt s porodicom s kojom bi i dalje mogla da bude njegova ćerka.

Sve je prijavio bosanskoj policiji koja je obećala da će kontaktirati hrvatsku vlast, ali sudbina devojčice i dalje nije poznata.

- Otac je u jako lošem psihičkom stanju i osim što želimo da nađemo devojčicu, brinemo se i za njega - rekla je Alma Pezerović, koordinatorica organizacije "Save the Children" koja radi s izbeglicama na terenima u Bosni i Hercegovini.

POLICIJA ODBACUJE TUŽBE: NIKADA NISMO BILI U TOJ PRODAVNICI

MUP se oglasio povodom navoda da je sirijski migrant razdvojen od svoje petogodišnje ćerke u Hrvatskoj i poslat u BiH.

- Nakon javne objave podataka i medijskih zahteva, policijski su službenici pristupili proveri iznetih navoda, i u dosadašnjem postupanju utvrdili kako su iznete koordinate o mestu na kojem se navodno događaj dogodio lažne, odnosno ne potvrđuju navod o tome da je do postupanja došlo u selu Smoljanac - odgovorili su za N1 iz PU ličko-senjske, prenosi Večernji.

- Netačni su navodi o postupanju u navedenoj prodavnici budući da policijski službenici nikada na navedenoj lokaciji nisu postupali, a što potvrđuje i osoblje iste. U navedenoj prodavnici prema izjavama zaposlenih nisu viđene osobe koje se spominju u javno iznetim objavama - kažu u policiji, dodajući da nemaju službenu prijavu nestanka deteta niti tačne identifikacijske podatke, što u ovom trenutku otežava kvalitetno traganje.

Oni dodaju kako su podatke koji su im dostupni "prosledili svim relevantnim organizacionim jedinicama kako bi bili na oprezu".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cika Velja

    23. septembar 2018 | 19:12

    E jadna mu majka,sta je on bogu skrivio da je morao da upozna Hrvate???

  • Vla

    23. septembar 2018 | 18:08

    Kako ce priznati navode jadnika, pa oni negiraju da su pobili desetine hiljada srpske dece

  • Vas 23 09 2018

    23. septembar 2018 | 20:29

    Oni negiraju da je bilo i Jasenovca

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA