• 0

Tuča dve devojčice se pretvorila u pravi boks meč. Vršnjaci vikali "premlati je", niko nije ni pokušao da ih razdvoji (FOTO) (VIDEO)

Ovo nije prvi put da se tuča devojčica pojavila na internetu

  • 0

Snimak tuče dve devojčice, koji se ovih dana pojavio na socijalnim mrežama, ponovo je šokirao makedonsku javnost. Tuča je izbila verovatno u dvorištu neke osnovne škole, a na video snimku snimanom mobilnim telefonom vide se dve devojčice kako se prvo svađaju, a onda kako jedna drugu vuku za ruke. Potom se sa strane čuje ženski glas vršnjakinje kako viče: "Ajde, premlati je". Tada počinje pravi boks meč.

Dok su se one tukle, druga deca okupljena oko njih sve su to mirno gledala, snimala mobilnim telefonima, smejala se i navijala, dopunski inicirajući još žešći duel.

Dečaci se tukli na železničkoj stanici u Jagodini, sevali i noževi: Jedan od njih u ranama na hirurgiji, uhapšen osumnjičeni petnaestogodišnjak

To se na kraju i desilo, a u jednom trenutku jača devojčica je bacila slabiju na zemlju i nastavila da je udara, a niko od dece nije ni pokušao da ih razdvoji.

Vršnjačko nasilje je postalo svakodnevnica Foto: Kanal 5 TV

Ovo nije prvi put da se tuča devojčica pojavila na internetu. Nešto slično se dogodilo i početkom aprila ove godine u dvorištu Osnovne škole "Goce Delčev" u Negotinu, gradiću u centralnoj Makedoniji, gde su dve devojčice rukama i nogama udarale treću, a kada je ona pala, sa obe ruke su je zgrabile za kosu i krvnički vukle po betonu.

Najnoviji fizički obračun devojčica osudila je Prva dečija ambasada "Međaši" uz ocenu da ne samo vaspitanje u školi i u kući, već i tehnologija podstiču agresiju kod dece.

- Prvo je način kako mi društveno živimo. Mi smo prezasićeni i sa nasiljem i sa agresijom svuda, a hteli bi da mladi reproduciraju drugačije modele, a ne nudimo im drugačije modele.

Drugo je dostupnost tehnologije i njena zloupotreba što ne ide u istom pravcu sa učenjem i podučavanjem mladih, a treće je nefunkcionalnost obrazovnog sistema, praćenim sa nedovoljnim vremenom roditelja da se posvete pitanjima i problemima koja muče njihovu decu - izjavili su za televiziju Kanal 5 iz Prve dečije ambasade "Međaši" u Skoplju.

VIDEO: Jeziva tuča učenika u školi u Aranđelovcu

(D.J.)

Podelite vest:

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima