• 15

Milorad Pupovac napadnut u centru Zagreba

Pupovca je nepoznati napadač gađao komadima hrane

  • 15

Predsednik SDSS-a Milorad Pupovac napadnut je danas u centru Zagreba, navodi Srpsko narodno vijeće (SNV) u saopštenju za medije.

SNV navodi da je Pupovac danas u društvu Borisa Miloševića, predsednika kluba zastupnika SDSS-a u saboru, nakon završetka saborske sednice prolazio pored bistroa "Amfora" na zagrebačkoj tržnici Dolac.

>>> Hrvatski branitelji Pupovca prozvali da se izjasni o ratu i "Oluji", on odgovara: Možda je vreme da se o nekim stvarima progovori!

U jednom trenutku Pupovac je osetio udarac u desnu stranu tela, u predelu ramena, a u trenutku kad se okrenuo, video je da je pogođen većim i manjim ostacima hrane od kojih su se neki zadržali na njegovoj odeći, a neki, krupniji i krući, odbili su se od njegovog vrata, ramena i ruku te rasuli po tlu, navodi se u saopštenju.

Kako se navodi u saopštenju, prema jačini i preciznosti udarca, Pupovac pretpostavlja da je hrana na njega bačena s jednog od obližnjih stolova za kojima su sedeli gosti restorana "Amfora".

Pupovac pretpostavlja da je hrana na njega bačena s jednog od obližnjih stolova za kojima su sedeli gosti restorana "Amfora" - Foto: Tanjug/Zoran Žestić

SNV navodi i da ovo nije prvi, ni verbalni ni fizički nasrtaj na Pupovca, ali je prvi koji je uključivao i jednog od njegovih najbližih saradnika Borisa Miloševića.

S obzirom na to da se napad dogodio pred velikim brojem ljudi i to na mestu na kojem se Pupovac i Milošević gotovo svakodnevno kreću, on u sebi sadrži ne samo bezobzirnost već i karakter potencijalno opasnog fizičkog napada na njih.

Po tome kako je izveden, ovaj napad je za cilj imao otvoreno manifestovanje mržnje, javno poniženje i fizičku ugroženost Milorada Pupovca i Borisa Miloševića, navodi SNV.

S obzirom na političku i medijsku kampanju koja se vodi duže vreme, a posebno proteklih nedelju dana protiv Pupovca i SDSS-a, ovaj napad ne treba nikog da iznenadi, jer je kampanja takva da ne podstiče ljude samo na mržnju već i na nasilje prema njemu i institucijama koje vodi, a time i prema narodu koji predstavlja, zaključuje se u saopštenju.

(Telegraf.rs/Index.hr)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ss

    Mozda bi trebali da se setite sta je bilo za vreme Drugig svetskog rata u Ljepoj Nasoj pa onda komentarise te sta je bilo pre 4 godine pre oluje.

  • jura

    Biće Vučić ipak pretjerao s govorom u Bačkoj Palanci, a dobio amneziju za događanja 4g prije oluje.

  • Đole

    Danas hrana sutra kamen

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima