≫ 

Haris (35) je poslednji put viđen kako sedi kod logorske vatre, a onda je nestao: Već tri dana traje potraga za mladićem iz Bosne

Potraga je organizovana u više pravaca

  • 0

Haris Nalča (35) iz Fojnice nestao je proteklog vikenda na Prokoškom jezeru. Poslednji put je viđen kako sa prijateljima sedi kod logorske vatre.

Danas je nastavljena potraga za ovim čovekom, a prodica i prijatelji još uvek ne gube nadu da će biti pronađen.

Ogromna tuga: Kalina je samo želela da se popne na vrh Kajmakčalana, ali je njeno beživotno telo pronađeno u provaliji (FOTO)

Proteklog vikenda se na lokalitetu Prokoškog jezera održavao studentski pohod, gde je boravilo nekoliko stotina studenata raznih fakulteta.

Prema nekim izvorima, danas su trebali da dođu na Prokoško jezero i ronioci da ga pretraže. Potraga je organizovana u više pravaca.

U saradnji sa Federalnom upravom civilne zaštite (FUCZ), škola letenja SBA (Sportska i Biznis Avijacija) uključila se u potragu za Harisom Nalčom iz Fojnice, zahvaljujući činjenici da je žirokopter jedina letelica koja u ovim vremenskim uslovima i konfiguraciji terena može da obavlja sigurne operacije, prenosi Avaz.ba.

Za sada nema rezultata. Osim službenika FUCZ-a, u potragu su uključene Gorska služba spasavanja BiH, članovi PD „Vranica“ Fojnica, članovi porodice, prijatelji i volonteri. Takođe su uključeni i psi tragači, u potrazi je danas učestvovalo oko 70 osoba.

Tu su dronovi, ljudi, psi tragači, ali nema pomaka. Nestali Haris Nalčo iz Fojnice je dugogodišnji član planinara PD „Vranica“ Fojnica i prema priči njegovih prijatelja, zna svaki kamen, grm i bukvu, pa je nejasno da tako nestane, a u vreme dok je predvodio planinare u planinarskim usponima.

Poznaje mnoge planine, a Vranicu, gde se nalazi  i Prokoško jezero, znao je kao svoj džep pa njegovim kolegama nije nikako jasno kako je ovo moglo da se desi.

(Telegraf.rs/Foto: Ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA