Da li je ovo najgori tata? Svojoj deci ostao dužan skoro 16.000 evra i sad mora u zatvor

Ovaj neodgovorni otac je pravosnažno osuđen 2015. godine i sud ga je obavezao da 117.000 kuna za decu mora da plati u roku od dve i po godine od te presude

  • 5

Jednom Hrvatu, koji nije plaćao alimentaciju za svoje dvoje maloletne dece iz prvog braka, ukinuta je uslovna kazna i mora u zatvor.

Marin (40) je deci ostao dužan čak 117.000 kuna (15.700 evra), a Opštinski sud u Bjelovaru opozvao mu je ovih dana uslovnu presudu i poslao ga na 11 meseci u zatvorsku ćeliju, a obavezu plaćanja uzdržavanja svejedno će morati da podmiri. I to s kamatama.

Profesor predaje biologiju sa Biblijom u rukama, a ne iz udžbenika: Uči decu da je teorija evolucije samo "gebelsovska propaganda"

Ovaj neodgovorni otac je pravosnažno osuđen 2015. godine i sud ga je obavezao da 117.000 kuna za decu mora da plati u roku od dve i po godine od te presude. Međutim, u tom je razdoblju 40-godišnjak uplatio tek 7.000 kuna (940 evra).

Ako se ponovo ne odazove pozivu, za njim će biti raspisana međunarodna poternica Foto-ilustracija: Profimedia/allOver Photo

Nije se pojavio na ročištu za opoziv uslovne presude jer, kako kaže njegov advokat, radi u Nemačkoj pa nije mogao da dobije slobodne dane.

Ako se ne odazove pozivu na odsluženje zatvorske kazne, protiv njega bi mogla da bude raspisana i međunarodna poternica.

(Telegraf.rs/Podravski.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Alimentacija

    5. oktobar 2018 | 06:51

    I kod nas se svi prave blesavi na alimentaciju! Zakon je slovo na papiru! U praksi 0!

  • @ Kiki

    5. oktobar 2018 | 09:22

    Da da Šalje deci a troši mama Kome ono beše ostao dužan

  • renata

    5. oktobar 2018 | 09:23

    Po cemu je najgori? Pa mnogi ne placaju alimentaciju, samo ih zakon ne goni. Moj bivsi muz je ostao duzan sezdeset hiljada dolara ali ko ce sad da ga juri u inostranstvu. Tamo mu je sud odredio da placa dvestaosamdeset dolara mesecno sto je bio minimalni iznos. Od toga je platio samo dva meseca. Zene cesto odustanu da se ne kace sa budalom koja bezi od obaveze da bude otac.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA