Skandalozni crteži crnogorskih osnovaca zapalili društvene mreže: Ovo deca crtaju naočigled svojih roditelja (FOTO)

I dok pojedini osuđuju roditelje za nemar, neki korisnici ove duštvene mreže navode da su otrovnom delovanju medija deca posebno izložena

  • 1

Od svih nas očekuje se da još od malih nogu naučimo određena pravila ponašanja i "budemo lepo vaspitani", ali čini se da ne umeju svi da se snađu na tom planu.

Da li zbog neiskustva, neznanja ili pak previše obaveza, dešava se da roditelji i uz puno truda, potpuno zakažu na tom polju.

Na Fejsbuk stranici "Podgorički vremeplov" povela se diskusija upravo o vaspitanju koje dolazi iz kuće, a povod su bili neprimereni grafiti koje su, kako se navodi na stranici, deca mlađih razreda osnovne škole crtala u dvorištu zgrade u kojoj žive i to naočigled svojih roditelja.

I dok pojedini osuđuju roditelje za nemar, neki korisnici ove duštvene mreže navode da su otrovnom delovanju medija deca posebno izložena.

- Ovo je samo pokazatelj kućnog vaspitanja i nemarnosti roditelja. Džaba brate mili sva udobnost kad nemaju najvažnije što jedno dete treba da ima - napisao je jedan od korisnika.

Među komentarima se našla i konstatacija da nemoralno ponašanje postaje model na kojem deca izgrađuju svoj budući vrednosni stav.

- Da ima roditelja bilo bi i vaspitanja. Čast izuzecima. Ne vadite se na pubertet. I mi smo nekada bili tinejdžeri, pa smo imali osnovnu kulturu. Sve ide od kuće, deca nisu kriva. Kada su im uzor svakakvi. Nažalost. Možete li zamisliti ovu decu kakvi su u kući, sa svojim roditeljima, u školi ili u društvu? - zaključila je jedna od korisnica Fejsbuka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Isko

    15. oktobar 2018 | 08:33

    Dečiji nestašluci. Znam nekoliko drugova iz osnovne koji su bili ne daj bože. Danas porodični ljudi, završili fakultete. Nemojte odma po njima. Proći će ih vremenom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA