Život studentkinje Marije (19) zauvek je prekinut na pešačkom prelazu: Ivana (38) se pijana utrkivala sa taksijem i prošla kroz crveno (VIDEO)

Nakon što je udarila devojku na pešačkom prelazu, Ivana je nastavila da vozi kao da se ništa nije desilo

  • 2

Splitska policija je u sredu uhapsila i započela kriminalističku obradu nad Ivanom Tenom Gotovac Soldić (38), radnicom HAC-a, poreklom sa područja Karlovca i to zbog sumnje da je u Splitu utorak uveče u alkoholisanom stanju izazvala saobraćajnu nesreću u kojoj je smrtno stradala studentkinja Marija Ćorić (19) iz Čapljine, a da je potom pobegla sa mesta nesreće.

Prema pisanju hrvatski medija, Gotovac Soldić i ranije je imala slične probleme sa vožnjom u alkoholisanom stanju, a u međuvremenu cure i novi detalji tragedije koja je šokirala Split.

Dakle, u utorak uveče 38-godišnjakinja je vozila Audi A3 splitskih registarskih tablica. Prema zasad nepotvrđenim iskazima svedoka, navodno se "utrkivala" sa jednim taksi vozilom tako da ga je preticala i ubacivala se ispred njega.

Baš to zadnje ubacivanje, neposredno pre semafora na raskrsnici je bilo kobno za nesrećnu devojku iz Čapljine. Ona je prelazila na pešačkom prelazu dok joj je bilo upaljeno zeleno svetlo, a pijana je žena projurila dok je za njen smer kretanja bilo upaljeno crveno svetlo.

Moćni Audi A3 toliko je silovito svojom prednjom desnom stranom udario nesrećnu studentkinju dok je bila u srednjoj saobraćajnoj traci, da je ona odbačena desetak do petnaest metara daleko.

Na mestu nesreće uopšte nisu uočeni tragovi kočenja, pa se, dok saobraćajno veštačenje ne bude gotovo, može samo pretpostavljati kojom je brzinom Audi išao. No, gotovo je sigurno da je pijana žena "nagazila" gas vozeći dosta više od dozvoljenih 60 kilometara na sat.

Nakon što je udarila nesrećnu devojku, pobegla je sa mesta nesreće.

Prve su informacije govorile da se radi o vozilu zagrebačkih registarskih tablica, pa je policija čak blokirala i izlaze na autoputu prema Zagrebu pokušavajući da spreči bekstvo. Ali ispostavilo se da se radi o vozilu iz Splita, pa je ovoj ženi policija zakucala na vrata oko tri sata ujutru.

ŠUPLJA PRIČA

Ona je prilikom hapšenja pokušavala da se obraniti tvrdeći policajcima da ona nije vozila auto već da joj je ono ukradeno te večeri. Ipak, policija je, čini se, uspela da dokaže da to baš i nije tako i da je njena priča bila "šuplja", a u prilog tome išli su i iskazi svedoka koji su tvrdili da je vozila ženska osoba plave kose, kao i znatna oštećenja na automobilu.

Kada ju je policija privela njoj je izmereno čak 1,1 promil alkohola u krvi. Utvrđeno je da ona iza sebe ima podužu listu saobraćajnih nesreća.

Ivana je bila pijana, a saslušana je tek kada se otreznila Foto: Profimedia/Press Association/Tanjug/Dušan Aničić

Prema nezvaničnim informacijama, 2002. godine u Karlovcu se zabila autom u kuću i pobegla. Zaotim je 2008. godine BMW-om oduzela prednost i udarila u drugi auto. Tom prilikom izmereno joj je 0,4 promila alkohola u krvi. Tri godine kasnije, 2011. godine u BMW-u je prošla kroz crveno i udarila u auto. Sa Audijem je 2015. sletela s autoputa Udbina - Gračac, a u nesreći su ona i maloletnica lakše povređene.

Povodom saobraćajne nesreće koja se dogodila 23. oktobra 2018. oko 21.25 sati u Splitu, dežurna zamenica opštinskog državnog tužioca u Splitu sprovela je uviđaj na mestu događaja uz učestvovanje policijskih službenika iz Splita i stalnog sudskog veštaka za saobraćaj i motorna vozila. 

U saobraćajnoj nesreći smrtno je stradala devojka rođena 1999. godine. Policijskim službenicima policijske stanice u Splitu izdat je nalog za obavljanje dalje istrage.

Kad policija završi kriminalističku obradu, s obzirom na to da je tokom celog jutra u sredu 38-godišnjakinja bila na trežnjenju, pa je tek popodne počelo policijsko ispitivanje, a danas je završila u pritvoru te je pritiv nje podignuta kaznena prijava.

Zbog izazivanja saobraćajne nesreće sa smrtnom posledicom preti joj od tri do 12 godina zatvora.

Fotografiju nastradale devojke pogledajte OVDE.

(Telegraf.rs/Slobodna Dalmacija/24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ri

    25. oktobar 2018 | 15:41

    I posle toliko nesreca sto je napravila, nije se opametila. Najvecu kaznu je zasluzila!

  • joakim

    25. oktobar 2018 | 21:37

    Ja mislim da i kod nas treba uvesti kaznene bodove kau Nemackoj .Za svaki prekrsaj u voznji poeni .Sto tezi prekrsaj vise poena.Kad dodje do limita dajes dozvolu na odredjeno vreme.Ovi apeli i drugi saveti ne vrede pogibe nam mladost bre ljudi.Sta ce nam sve kad nema mladosti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA