≫ 

Jadranu prete udari vetra brzine 130 km/h i talasi od 6 metara: U jednom delu Hrvatske će biti najgore, na snazi je crveni alarm (VIDEO)

Najgore će, prema prognozama, biti u Istri

  • 1

Zbog obilnih kiša i olujnog juga koji se u nedelju očekuje u većem delu Jadrana, na snazi je crveni meteo alarm, dok je za ostale delove Hrvatske upaljen žuti alarm.

Najgore će, prema prognozama, biti u Istri, gde je juče jugo jačao, pa je u Labinu izmeren udar juga od 96 kilometara na sat, preneo je Index.hr.

U Istri se danas očekuju olujni udari juga, a kako navodi državna meteorološka služba srednja brzina vetra iznosiće do 90 kilometara na sat, a najjači udar biće iznad te brzine. Takođe, očekuje se i obilna kiša, ponegde i više od 100 litara po kvadratnom metru.

Velike količine kiše očekuju se i u dalmatinskom zaleđu. Najjači udari vetra kakvi nisu bili godinama očekuju se u ponedeljak, prema predviđanjima modela koje je objavio Istramet.

Udari juga na moru mogli bi tako u ponedeljak dostići i 130 kilometara na sat, a talasi će dostizati visinu od čak šest metara.

 ZBOG JAKOG JUGA OTVOREN SAMO DEO AUTO-PUTA RIJEKA-ZAGREB

Zbog jakog olujnog juga koji duva u Hrvatskoj, otvoren je samo deo puta Rijeka - Zagreb za putnička vozila, dok ostala vozila moraju da koriste stari auto-put kroz Gorski Kotar.

Jak vetar i kiša usporavaju saobraćaj i vozi se uz ograničenje na auto-putu Zagreb-Split-Ploče, prenosi Index.hr.

Inače, pola Hrvatske je pod crvenim meteoalarmom zbog najavljenih obilnih padavina, grmljavinskog nevremena i jakih udara juga, a prema predviđanjima samo u Istri i Kvarneru moglo bi da padne do 100 litara kiše po kvadratnom metru.

VIDEO: Zatvoreni putevi, polupani automobili: Ovo su posledice nevremena u Hrvatskoj

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • panta

    28. oktobar 2018 | 10:40

    Jeste sad shvatili zasto srbi nikad nisu hteli da imaju more.Pametna smo nacija i to je sve.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA