≫ 

Davor Dragičević predao papire za registrovanje udruženja "Pravda za Davida" (VIDEO)

Osnovni ciljevi udruženja su, kako kaže Dragičević, pravo na život, na dostojanstvo čoveka i vladavinu zakona i prava

  • 10

Davor Dragičević, otac ubijenog mladića Davida Dragičevića, stigao je juče u Sarajevo kako bi u Ministarstvu pravde BiH registrovao udruženje što je, kako je naglasio, jako bitno kako bi sva deca u ovoj državi bila pravno zaštićena.

Udruženje će biti registrovano i u jednoj od zemalja EU.

- Pokret će biti registrovan u Ministarstvu pravde BiH kako bismo imali šira ovlašćenja i mogli da delujemo na državnom nivou, a takođe i prema inostranstvu i dijaspori. Udruženje će biti registrovano u još jednoj zemlji EU gde će biti osnovan pokret Pravda za Davida. Kada dobijemo pečat i rešenje bićemo relevantna snaga ovog društva i ove zemlje - rekao je Dragičević za Radiosarajevo.ba.

Osnovni ciljevi Udruženja su, kako kaže Dragičević, pravo na život, na dostojanstvo čoveka i vladavinu zakona i prava.

Na pitanje da li je tačno da će i u Sarajevu biti regitrovano udruženje Pravda za Dženana, Dragičević je odgovorio:

- Mislim da hoće...Treba se sve registrovati jer se institucije ni u RS-u ni u FBiH ne funkcionišu, rade kako hoće i šta hoće. Sad ćemo imati pravnu osnovu da se borimo - do sada smo imali ljudskost i srce ali to izgleda ovde ne prolazi - kazao je Davor Dragičević, pa se uputio u prostorije Ministarstva pravde BiH gde je predao papire zbog registracije Udruženja.

Poglendajte video:

Igor Jurić o Davidu Dragičeviću

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dade

    2. novembar 2018 | 11:01

    Ok. Do sada nista nisam hteo da kazem, i drzao sam se za jezik, ali sada je vec preslo svaku meru. 1. Da ste bili odan i savestan otac i vasa x zena, znali bih ste gde vam je sin, s kime se druzi i u kakvim je problemima bio pre nego sto se desilo ubistvo! 2. Vas sin se ocigledno upleo u nesto u sta prosecno dete bez problema nije. Posto neznam sta se desilo, ali iz izvestaja vidi se da je neko imao motiv da ga eliminise, sto znaci znao je i video sta ne treba, sto me vraca na prvu i osnovnu tacku! Da ste znali sta vam dete radi i u kakvim je vodama i problemima i da ste bili savesni roditelji vi i vasa x zena, logicno je da bi ste mu trazili pomoc pre ubistva! Ukoliko vam nije nista govorio, to znaci da nije imao poverenja i utehu u vama ili prosto nije bilo adekvatne komunikacije na nivou roditelja - deteta! 3. Pravite publicitet oko ubistva Vaseg deteta, i napadate celokupni kolektivitet 1 entiteta za sta se borilo i poginulo dosta ljudi! Prozivate i kunete tudju decu! Kapiram, pod emocijama ste, ali kad plasirate odgovornost, ok pocnite od sebe. Kao 2. Odgovornost ukoliko postoji s javnih organa vlasti i Dr. koji je pogresno konstatovao smrt Vaseg sina, krenite od njega! Tuzite ga! Nasli ste kojekakve teorije zavere koje nemaju bilo kakvo pokrice da bi imalo pokrepljenje da su vlasti entiteta likvidirale vaseg sina! 4. Droga - ukoliko se Vas sin drogirao i imao problema te prirode, i neki nesporazumi s onima kojivsu upetljani u to, i ukoliko ga je to kostalo zivota, da odgovorni trebaju da buducizvedeni pred lice pravde, a vi ukoliko je o tome rec ste za kriviti posto niste to adresirali na vreme! Kao kraj - nego udtuzenje za prava dece i pravde zelite da formirate na nivou drzave! Da ste znali da se starate o vasem sinu do ovoga ne bi doslo ili bi ste bar pokusali mu naci pomoc. Toliko o svemu tome!

  • Čista znatiželja

    1. novembar 2018 | 15:35

    Zanima me jel' i Bakir član tog udruženja?

  • Ja...RS

    1. novembar 2018 | 16:44

    Zasto se ne kaze koja ne to zemlja iz EU ili da sami predpostavimo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA