≫ 

Crnogorska vlada obrazložila zabranu ulaska srpskim intelektualcima: Štitimo bezbednost i osećanja od nedobronamernih

Predsednik Vučić šokiran odlukom crnogorskih vlasti, o kojoj Srbija još nije zvanično obaveštena

  • 15

Posle objavljivanja informacije da je zabranjen ulaz četvorici srpskih intelektualaca u Crnu Goru, oglasila se večeras crnogorska vlada saopštenjem u kojem se navodi da tim potezom štiti stabilnost i bezbednost od nedobronamernih.

"Ustavna i moralna obaveza Vlade Crne Gore jeste da od nedobronamernih pojedinaca štiti stabilnost i bezbednost, i spokoj svih građana, uključujući i državotvorna, patriotska i nacionalna osećanja najvećeg broja njih", navodi se u saopštenju dostavljenom Tanjugu.

Takav pristup isključivo ima za cilj sprečavanje da, kako se navodi, strani državljani vređaju ugled i slave nasilni nestanak Crne Gore.

"Uvereni smo da bi se na sličan način ponela i svaka druga odgovorna vlada, bilo gde na svetu. S tim u vezi, ne samo da razumemo već i cenimo kada predsednik (Aeksandar) Vučić i drugi srpski zvaničnici štite interese i dostojanstvo Republike Srbije", navodi se u saopštenju.

Ulazak u Crnu Goru zabranjen je književniku Matiji Bećkoviću, istoričarima Čedomiru Antiću i Aleksandru Rakoviću, kao i profesoru Dejanu Miroviću.

Odluka o zabrani je doneta uz obrazloženje da su oni opasni po bezbednost crnogorske džave.

Reagujući na odluku crnogorske vlade da zabrani ulazak srpskim intelektualcima u tu zemlju, predsednik Vučić je ranije danas ocenio da im je zvanična Podgorica uvela ne verbalni delikt, već delikt mišljenja, što je, podseća, nezamislivo i nedopustivo u Evropi u 21. veku.

Presednik Vučić najavio je reakciju Beograda FOTO TANJUG/ RADE PRELIC

Vučić je rekao i da zvanično Srbija o toj odluci nije obaveštena, te najavio da će Beograd reagovati.

- Država Srbija mora da reaguje. Ovo je nešto čime sam bio šokiran, jer mi smo zabranili ulaz kriminalcima, licima sa poternica, licima koje pripadaju (kriminalnom) kavačkom i škaljarskom klanu - rekao je Vučić i dodao da je neko drugi kao odgovor na to, "ili ne znam šta već", zabranio drugačije mišljenje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tajfun

    1. novembar 2018 | 23:32

    Kada Srbija misli uvesti adekvatne mere crnogorskim drzavljanima?

  • Dosta ponižavanja

    2. novembar 2018 | 00:32

    Četiri Srpska INTELEKTUALCA su pretnja za Crnu Goru, a njihovi kriminalni klanovi vršljaju po Srbiji i mi kao najveći mazohisti ćutimo. Već mi je preko one stvari te poniznosti pred svakakvim ološem. Samo nemojte molim vas da mi pričate kako za to nije kriv Crnogorski narod već rukovodstvo. Pa ko je birao to rukovodstvo?

  • Helena

    2. novembar 2018 | 08:12

    Narod u Crnoj Gori se deli na Crnogorce i Srbe u Crnoj Gori....Kad u istoj toj Crnoj Gori bude vise Albanaca od Vas crnogoraca, tražicete spas u Srbiji kao i uvek. ..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA