Pupovac hoće da se pokloni hrvatskim žrtvama u Vukovaru

- Imam želju otići i spreman sam ići. Ali, naravno, ako osetim da ću bilo kome smetati ili da bi to bilo kome mogao biti problem, čekaću bolju priliku - rekao je on

  • 16

Predsednik Srpskog narodnog veća i SDSS-a Milorad Pupovac rekao je da je moguće da će otići u Vukovar na dan kada Hrvatska obeležava sećanje na vukovarske žrtve, 18. novembra.

- Imam želju otići i spreman sam ići. Ali, naravno, ako osetim da ću bilo kome smetati ili da bi to bilo kome mogao biti problem, čekaću bolju priliku - rekao je Pupovac u intervjuu "Večernjem listu".

Upitan zašto bi on kao saborski zastupnik i član vladajuće koalicije nekome smetao, Pupovac je rekao da je stvorena takva atmosfera u zemlji, stavovi koji se svakodnevno proizvode prema njemu i njegovim kolegama, i prema srpskoj zajednici, da je moguće da se nađu ljudi i grupe kojima bi to moglo smetati.

- Ali, moja je želja da idem i spreman sam otići zajedno sa svima iz srpske zajednice koji sa mnom već godinama rade na pomirenju i na tome da se utvrdi istina o nestalim Hrvatima i Srbima, koji godinama rade na tome da se poklonimo, mi Srbi hrvatskim žrtvama, a nadam se sutra i Hrvati srpskim žrtvama. Da na taj način stvorimo kulturu sećanja zasnovanu na kulturi mira - rekao je Pupovac za "Večernji list", a preneo N1.hr.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    3. novembar 2018 | 16:51

    Sta to znaci nadam se ,nepostoji nadam se nego ako se ti poklonis onda treba u isto vreme i oni da se poklone Srpskim zrtvama

  • Cika Velja

    3. novembar 2018 | 16:34

    Nisu Hrvati dorasli takvom cinu...a pijetet za sve zrtve moze da negira samo necovek...a to Hrvatima odlicno ide!

  • MANEŠTANI

    3. novembar 2018 | 18:53

    Moje mišljenje je da je to veoma hrabar čin. Nakon svega bit će popljuvan od puno političkih faktora srpske politike, ujedno podsprdavan od koalicije kojoj je stalo samo do njegovih glasova i opet popljuvan i napadnut od ekstremnih Hrvatski desničara kojima sama pomisao da Srbi još uvek žive u Hrvatskoj ,budi bolove u njihovim ograničenim mozgovima. Tako bi to bio čin visokog rizika, ali ukoliko bude prisustvovao tamo trebao bi svaki Srbin da ga podrži, jer čovek pokušava da uradi nešto za Srbe u Hrvatskoj i uopšteno rečeno na pomirenju dva naroda, a to je nemoguća misija za dugo vremena.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA