≫ 

Spomenik Josipu Brozu Titu u Podgorici biće postavljen do kraja ove godine

Tačna lokacija još nije saopštena

  • 16

Spomeniku Josipu Brozu Titu biće postavljen 19. decembra, za Dan oslobođenja Podgorice, najavio je gradonačelnik ovog grada Ivan Vuković.

Vuković je to rekao na sastanku sa ministrom odbrane Predragom Boškovićem.

Jovanka i Josip Broz Foto: Wikimedia

- Ministar Bošković je ponovio spremnost Ministarstva odbrane da glavnom gradu pokloni spomenik Josipu Brozu Titu, rad velikog jugoslovenskog vajara Antuna Augustinčića, koji je već izvesno vreme jedan od eksponata Spomen sobe u Maslinama - saopšteno je posle susreta iz Ministarstva odbrane.

Tačna lokacija još nije saopštena.

Skupština grada usvojila je 30. oktobra program podizanja spomen obeležja Josipu Brozu Titu u Podgorici, glasovima 38 odbornika, odnosno predstavnika vladajuće koalicije, kao i opozicionog Građanskog pokreta URA.

(Telegraf.rs/ Kolektiv.me)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Putin R.S

    7. novembar 2018 | 09:49

    Dizu spomenik coveku koji je urnisao Srbe i Srbiju, a Sloveniju i Hrvatsku izigao. Nama je dao pokrajine, siptarima veca prava, finansirao sa Kardeljem citavu Sloveniju, ustasama dao celo primorje... ništa dobro nije uradio za Srbiju. Covek koji se u prvom svetskom ratu borio na istoj strani sa Hitlerom protiv Kralja i njegove vojske (Srpske vojske), coveku koji je ubijao te iste Srbe da bi nam konacno zabio noz srce dolaskom na vlast. Sada ce neki reci, mogli smo da putujemo, moglo je ovo, ono, a u sustini nas je satro do koske. Zato oni vole sve sto je unistilo ili unistava Srbiju i Srpski narod.

  • Cika Velja

    7. novembar 2018 | 09:51

    A kako bi bilo da im ga posaljemo pa nek mu prave mauzolej?!

  • MegaStorm

    7. novembar 2018 | 09:51

    Dižu Titu spomenik a Titograd promenili u Podgoricu svašta

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA