Makedonski carinik ukrao Srbinu na granici 1.000 švajcarskih franaka: Sada se grdno kaje zbog "lepljivih prstiju"

Prilikom pregleda, carinik je od Srbina uzeo dva novčanika. U jednom su se nalazili samo dinari, a u drugom samo švajcarski franci

  • 0

Na graničnom prelazu Tabanovce, makedonski carinik S.K. (47) iz Kumanova državljaninu Srbije A.S. (61) iz novčanika je ukrao 1.000 švajcarskih franaka, ali sada se grdno kaje jer je SUP iz Kumanova protiv njega podneo krivičnu prijavu zbog "zloupotrebe službenog položaja i ovlašćenja".

Krađa se dogodila 31. maja ove godine. Na prelazu Tabanovce, makedonski carinik S.K. je zaustavio srpskog državljanina A.S., koji je peške prelazio granicu. Prilikom pregleda, carinik je od Srbina uzeo dva novčanika. U jednom su se nalazili samo dinari, a u drugom samo švajcarski franci.

Carinik je njegove novčanike odneo u službene prostorije i iz onoga sa devizama za sebe uzeo 1.000 švajcarskih franaka. Nakon toga je u službene prostorije pozvao srpskog državljanina A.S. pa je bez prisustva drugih carinika nad njim izvršio detaljan pregled.

Pošto nije utvrdio nikakve nepravilnosti, carinik je, bez zapisnika, pustio Srbina da napusti Makedoniju.

Protiv carinika je podneta krivična prijava Foto: Wikipedia/Dickelbers

Tek kada je stigao u Srbiju, A.S. je video da mu u novčaniku nedostaje 1.000 švajcarskih franaka. Odmah je posumnjao na makedonskog carinika, pa se odmah vratio na granični prelaz Tabanovce i od njega zatražio da mu vrati ukradeni novac.

Umesto da to uradi i tako zataška ceo slučaj, carinik S.K. je drsko naredio srpskom državljaninu A.S. da smesta napusti Makedoniju. Vraćajući se u Srbiju, A.S. je čvrsto odlučio da se na tome neće sve završiti.

Dvadeset dana kasnije on se ponovo vratio u Makedoniju i u Policijskoj stanici u Kumanovu prijavio carinika lepljivih prstiju.

Nakon preduzetih mera i nakon konsultacije sa javnim tužiocem, protiv carinika S.K. je bila podneta krivična prijava, saopštili su iz MUP Makedonije.

(Telegraf.rs/D. J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA