Todorićevo prvo jutro u zatvoru: Čeka ga dug i neizvestan proces

Prema nezvaničnim informacijama, on je smešten u ćeliju sa još jednim zatvorenikom

  • 0
ivica todoric, jutjub kanal, hrvatska, agrokor Printskrin: Youtube/Ivica Todorić

Bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić sinoć je nešto pre 22 sata dovezen je do istražnog zatvora u Remetincu koji mu je određen u istrazi pokrenutoj zbog sumnji u izvlačenje više od milijarde kuna iz njegove bivše kompanije.

Todorića je odmah nakon sletanja aviona na pisti dočekao policijski automobil koji ga je odveo do Remetinca, pa nije poput ostalih prolazio putničkim terminalom. U zatvorski krug ušao je u koloni službenih vozila nakon čega je usledila uobičajena procedura zatvorskog prijema - od pregleda do oduzimanja stvari pa smeštaja. U Remetincu mu je uručeno i sudsko rešenje o određivanju istražnog zatvora na koje ima pravo žalbe.

Prema nezvaničnim informacijama, on je smešten u ćeliju sa još jednim zatvorenikom.

Printskrin: Youtube/Ivica Todorić

Nakon noći iza rešetaka Todorića očekuje ispitivanje u tužilaštvu gde će ga suočiti s optužbama i ponuditi mu da iznese odbranu.

- U ovom slučaju, moramo uslovno da govorimo, pitanje je hoće li suđenja biti, hoće li DORH podići optužnicu, hoće li ta optužnica biti potvrđena... Predmet je velik, obuhvaćeno je 15 okrivljenih, spis ima nekoliko hiljada stranica. Takvo suđenje ne može kratko da traje - istakao je predsjednik Županijskog suda u Zagrebu Ivan Turudić, a prenosi N1.

Iako je u aferi Agrokor ukupno 15 osumnjičenih, istražni zatvor bio je odobren jedino za Todorića, čija se odbrana žalila na sudsku odluku o pritvoru, ali ta žalba nije ni razmatrana jer je Todorić bio u bekstvu.

Na slobodu bi, kako se saznaje, mogao izaći nakon što tužilaštvo sasluša jedinog preostalog svedoka, ako u međuvremenu ne zatraže njegovo pritvaranje po nekoj drugoj osnovi.

(Telegraf.rs/N1)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA