Osam osoba uhapšeno u BiH: Osumnjičeni da su počinili ratne zločine

Tokom akcije su izvršeni pretresi stambenih i ostalih prostorija, kao i pomoćnih objekata i pokretnih stvari koje su u vlasništvu ili ih koriste osumnjičeni

  • 0

Osam osoba osumnjičenih da su počinili ratni zločin protiv ratnih zarobljenika i ratni zločin protiv civilnog stanovništva, uhapšeno je jutros na području Viteza, Zenice i Sarajeva.

U saopštenju Državne agencije za istrage i zaštite (SIPA), dostavljenom Tanjugu, navodi se da su osumnjičeni privedeni u okviru akcije koja se provodi po naredbama Tužilaštva BiH i Suda BiH.

Tokom akcije su, navodi se, izvršeni pretresi stambenih i ostalih prostorija, kao i pomoćnih objekata i pokretnih stvari koje su u vlasništvu ili ih koriste osumnjičeni, uz privremeno oduzimanje predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Osmorica privedenih sumnjiče se da su navedena krivična dela počinili tokom ratnih dešavanja na teritoriji opštine Vitez 22. decembra 1993. godine.

Nakon kriminalističke obrade oni će biti predati u dalju nadležnost Tužilaštvu BiH, navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA