Monstrum iz Zadra koji je brutalno pretukao devojku ponovo šokira na sudu: Taj dan sam popio dve flaše vina i 10 viski kola

Na početku suđenja optuženi se izjasnio kako se ne oseća krivim za navodnu pretnju smrću pretučenoj devojci, rekavši kako je to "konstrukcija oštećene" i njene majke

  • 5

Na Opštinskom sudu u Zadru nastavljeno je suđenje Darku Kovačeviću, poznatijem pod nadimkom Darko Daruvarac, zbog slučaja brutalnog premlaćivanja 18-godišnje Zadranke s kojom je prethodno bio u vezi. Ona se na sudu nije pojavila pošto se u KBC Dubrava oporavlja od operativnog zahvata.

Na početku suđenja optuženi se izjasnio kako se ne oseća krivim za navodnu pretnju smrću pretučenoj devojci, rekavši kako je to "konstrukcija oštećene" i njene majke. Takođe, Daruvarac je rekao kako se ne oseća krivim za nanošenje teških telesnih povreda na način na koji se tereti.

Tužitelaštvo je za Kovačevića predložilo pet i po godina zatvora, a na sudu su potom izneseni stravični detalji optužnice.

Obrana je navela imenima i prezimenima listu svedoka, tražiće transkript razgovora Daruvarca i devojke tri meseca pre samog događaja i psihijatrijsko veštačenje okrivljenog u vreme počinjenja dela.

Za video snimak nadzorne kamere iz kafića koju je izuzela policija advokat Daruvarca Andrej Korljan traži da se izuzme kao nezakonit dokaz.

Darko je devojci naneo teške povrede Foto: Facebook/Darko Kovačević - Daruvarac

Daruvarac je zatražio da mu se uz izabranog advokata Korljana otpusti branilac po službenoj dužnosti, ali sudija to nije dopustio.

Tužilaštvo insistira i na snimku kao dokazu, i apeluje protiv svedočenja brata oštećenog zbog opasnosti od pristranosti.

U optužnici koja je pročitana na sudu stoji da je Darko 28. maja doneo bombu u kafić i rekao svojoj (povremenoj) devojci da će 20 godina biti u zatvoru, ali kad izađe da će ubiti i nju i njenu porodicu.

Sutradan je Daruvarac ponovo došao u kafić, odveo devojku u wc, optužio je da ga vara i zatim je počeo da je tuče. U wc je tada ušao jedan od njegovih prijatelja i rekao mu "Nemoj je tako jako tući, ubićeš je!', na šta je Daruvarac odvratio "To i želim!"

Nastavio je da je udara i u kafiću pred ostalim gostima, oborio je na pod i tukao rukama i nogama po glavi i celom telu čime je ona zadobila frakturu nosa i druge teške povrede.

Sudski veštak sudske medicine Marija Baković opisala je stravične povrede koje je devojka pretrpela: imala je višestruki prelom nosa, nosnih kostiju i nosne pregrade, krvarenje u čeoni sinus, višestruka kontuzijska žarišta po licu, razderotinu korena nosa i iznad desne očne šupljine, razderotinu gornje usne, otok lica i višestruke razderotine oba oka.

Sudski veštak psihijatar Denis Sabljar nakon pregleda Daruvarca 5.11. zaključio je kako on ne boluje ni od kakve duševne bolesti, niti nedostatne duševne razvenosti, privremene duševne bolesti ili zavisnosti.

- Jedina dijagnoza je da ima poremećaj spavanja, kako sam optuženik tvrdi zbog griže savesti - rečeno je na suđenju.

Devojka je u bolnicu stigla sva krvava Foto: Instagram

Međutim, psihijatrijski veštak zaključuje da je Darko Kovačević nezrela osoba niske tolerancije na frustracije, razdražljiv, buntovan, gnevan prema okolini, neposlušan, tvrdoglav, sklon impulzivnim postupcima, nepredvidljiv.

Takve osobe se smatraju nepravedno okrivljenima i nemaju grižu savesti za ono što naprave drugima. Veštak smatra da je u vreme počinjenja dela Kovačević bio sposoban da vlada svojom voljom i postupcima.

Psihijatru je za vreme veštačenja rekao da je pio te večeri, što se ne može dokazati jer nije alkotestiran, ali da to nije moglo da utiče značajno na njega kao ni to što je u to vreme koristio i testosteron, hormone rasta, anabolike...

Optuženi je rekao psihijatru da je taj dan bio na fešti kod prijatelja za Sv. Antu, pa je taj dan od 14 do 22 sata popio dve litre vina i 10 viski kola.

Podsećamo, Kovačević je 18-godišnjakinju video u društvu nepoznatog muškarca nakon čega ju je pratio do kafića u kojem ona radi, na zadarskoj Meladi. Prvo ju je napao verbalno, a zatim i fizički, a navodno je izrekao i pretnje njenoj porodici. Kad je devojka otišla u wc, on je krenuo za njom.

Tukao ju je šakama i glavom joj udarao o lavabo, a zatim je pobegao. Policija ga je pronašla iduće jutro, završio je u istražnom zatvoru, nakon čega mu je određen jednomesečni pritvor zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog dela. Nadzorne kamere su snimile kako su povređenu devojku iz lokve krvi u toaletu izvukli radnica i jedan gost kafića. Završila je u bolnici s teškim povredama lica i glave.

(Telegraf.rs/Vijesti.rtl.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zmrki

    14. novembar 2018 | 17:36

    Svasta Bog drzi na zemlji, ta stoka je samo za rudnik, da nikad ne vidi dan...

  • Лицемер

    14. novembar 2018 | 18:11

    Није га нико на силу напио, његова воља. Као у саобраћају, алкохол је отежавајућа околност а не олакшавајућа.

  • Zoki

    15. novembar 2018 | 00:12

    Za ovo delo treba da ga osude na 7 god bez prava pomilovanja...a moze i vise a ja da sam otac devojke presudio bi mu odmah iza coska bezbol palicom

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA