≫ 

Crnogorska slikarka nudila ubici iz Srbije da likvidira celu porodicu za 15.000 evra

To se navodi u obrazloženju Apelacionog suda koji je odbio žalbu njenog advokata i produžio joj pritvor

  • 7

Slikarka Danijela Kisić-Petrović, koja je prošlog decembra uhapšena u Baru kada je pretresom njene kuće policija pronašla veću količinu nedozvoljenog oružja, osumnjičena je da je stvorila kriminalnu organizaciju koja je imala za cilj da ubije više osoba, među kojima je jedna porodica i advokat.

Za te likvidacije, prema sumnjama istražitelja, Kisić-Petrović je nudila 45.000 evra, što je potkrijepljeno dokazima, među kojima su i iskazi svedoka.

Na optužnicu joj se dodaje i podstrekivanje na teško ubistvo i sprečavanje dokazivanja podstrekivanjem. To se navodi u obrazloženju Apelacionog suda koji je odbio žalbu njenog advokata i produžio joj pritvor.

Slikarka optužena za više dela Foto: Facebook

U odluci suda navodi se da je te optužbe potvrdio svedok F. R. pred tužilaštvom 2. marta, nakon pokretanja istrage protiv sina Kisić-Petrović, okrivljenog Kristofora Petrovića. Svedok je ispričao da mu je D.I. saopštio da okrivljena traži nekog iz Bara da ga ubije i nudi 30.000 evra za to, te da ubije i jednu porodicu za čije ubistvo traži nekog iz Srbije i nudi od 10.000 do 15.000 evra.

- D. I. mu je tom prilikom predao fotografije i adrese tih lica, a predao mu je i štampane lažne izjave za D. I, R. Z, Đ. E. i L. S, koje im je okrivljena pripremila za svedočenje u predmetu pred Osnovnim sudom u Cetinju i obećala novčani poklon od 500 evra nakon takvog lažnog svedočenja - navodi se u rešenju suda. Dodaje se da su dokazi koje je D. I. predao svedoku F. R. pronađeni i kod D. I. pretresom njegove kuće 23. januara.

Ona je, navodno, nudila silni novac za ubistvo nekoliko lica Foto-ilustracija: pixabay.com

Kako je ispričao, D. I. bio je prisutan nekoliko puta kada se Kisić-Petrović žalila na neke ljude da joj rade o glavi, da mora nešto da preduzme, da su joj advokat i porodica iz jednog grada (muž i žena čijih se imena ne seća) bili trn u oku, te da je planirala njihovu likvidaciju. Ispričao je da je, kada je ozbiljno shvatio da planira da likvidira te ljude, odnosno da plati novcem njihova ubistva, obavestio advokata.

U odluci Apelacionog suda se navodi da je veštačenjima utvrđeno da se na većoj količini oružja koja je pronađena pretresom kuće Kisić-Petrović u Baru nalaze njeni biološki tragovi, tragovi njenog sina i najmanje dve za sada neidentifikovane osobe.

Kisić-Petrović je određen pritvor zbog opasnosti od bekstva, jer je ona državljanka Srbije i Hrvatske, kao i zbog mogućeg uticaja na svedoke i ponavljanja krivičnog dela.

U obrazloženju suda se navodi da je Kisić-Petrović osuđena zbog krivičnog dela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija na kaznu zatvora u kućnim uslovima u trajanju od šest meseci, koju još nije izdržala i uplatu 50.000 eura u humanitarne svrhe.

VIDEO: Mafijaška sačekuša za vlasnika Energoprojekta

(Telegraf.rs/CDM)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA