≫ 

Albanci i Hrvati postali braća zbog Srba: Posle jedne utakmice, počeli da ispoljavaju neverovatne izlive ljubavi

"Lepo je to kad čestitaš braći. Da vam nije Srbije, ne biste znali kako lopta izgleda", uzvratili su Srbi, komentarima na prozivke

  • 27

Nakon što su hrvatski mediji objavili vest da je fudbalska reprezentacija takozvanog Kosova izborila plasman u C diviziju Lige nacija, počeo je neverovatan okršaj navijača u komentarima na portalima. 

Tako je recimo na sajtu Index.hr objavljen tekst "Kosovo za istoriju: Razbili Azerbejdžan za plasman u C Ligu nacija", a nedugo zatim su Hrvati u komentarima počeli sa hvalospevima upućenim reprezentaciji takozvanog Kosova.

"Čestitke Kosovu" su se ređale, a onda je počelo i "pljuvanje" po Srbiji.

"Čestitke nezavisnom Kosovu! Mnogo bolje igraju od vas, Srba", "Srbi na aparatima", samo su neke od poruka koje su ostavljali Hrvati.

Pošto je to bilo toliko upečatljivo da nije moglo da prođe neprimećeno, Srbi su uzvratili u komentarima u stilu: "Lepo je to kad čestitaš braći" i "Da vam nije Srbije, ne biste znali kako lopta izgleda", a već sledećeg trenutka su Hrvati i Albanci zajedničkim snagama, osuli paljbu po njima.

Ovakva ljubav Hrvata i Albanaca je mnoge iznenadila, ali ako pogledamo unazad to se već nekoliko puta pokazalo.

Da podsetimo,  pre dve godine, navijači fudbalskih reprezentacija takozvanog Kosova i Hrvatske snimljeni su uoči utakmice ova dva tima u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, kako zagrljeni u Skadru urlaju protiv Srba i Srbije.

Takođe, ostalo je upečatljivo i kada je letos hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović bila u poseti Albaniji, te je prilikom obraćanja u parlamentu, osim kurtoazne podrške putu Albanije ka EU, poručila da su Hrvati i Albanci "doslovce braća po oružju".

Tome ide u prilog i nedavni sastanak u Zagrebu ministra odbrane Hrvatske Damira Krstičevića sa ministrom KBS Rustemom Berišom, kada su obišli i fabriku za proizvodnju vojne opreme i oružja

VIDEO: Nedavno su Albanci slavili i Švajcarce, a Srbe maltretirali

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dimitrije

    21. novembar 2018 | 16:09

    To je lepa vest. Isti su ! Samo neka ljubav cveta. Slobodno da nasele siptare u hrvatsku da im pokazu bratsku ljubav.

  • Baja crnogorac

    21. novembar 2018 | 16:12

    Zivjele Srbija i Crna Gora!Zivjelo nase milo srpstvo!

  • Dejan

    21. novembar 2018 | 18:54

    Pa baš super ! Od uvek su mi i hrvati i šiptari bili ko da su jedno . Naravno mentalno su apsolutno isti , na istom nivou u svim pogledima !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA