≫ 

Ćevabdžinica je kriva što je Sarajevo najzagađeniji grad na svetu: Ovo je izneto kao objašnjenje na hitnoj sednici u Skupštini

Nadležni su rekli kako se analizator američke ambasade, koja je radila merenje vazduha, nalazi u blizini ćevabdžinice

  • 7

Na hitnoj sednici Skupštine Kantona Sarajevo raspravljalo se danas o problemima u vezi sa zagađenošću vazduha, a kao jedan od glavnih krivaca za to što je Sarajevo proglašeno najzagađenijim gradom na svetu, proglašena je lokalna ćevabdžinica.

Naime, član stručnog tela za sprovođenje plana interventnih mera u Kantonu Sarajevo, Plamenko Tais, koji je prezentovao informaciju o kvalitetu vazduha u Sarajevu, rekao je da taj grad jeste zagađen ali da se analizator američke ambasade, koja je radila merenje vazduha, nalazi u blizini ćevabdžinice.

U Sarajevu je tri dana za redom izmereno veliko zagađenje vazduha, a Indeks kvaliteta vazduha je, kao i tokom noći, okarakterisan kao opasan Foto: Tanjug/FENA/Alma Pašić Delić

Njegovu izjavu komentarisao je poslanik saveza za bolju budućnost Zvonko Marić, rekao je da nije u potpunosti zadovoljan tim zaključkom.

- Nadam se da su shvatili u američkoj ambasadi, kao što smo i mi shvatili da je uzrok ćevabdžinica. Ne znam za smisao da raspravljamo dalje ako smo napokon otkrili uzrok zagađenja vazduha - rekao je Marić.

Ministar prostornog uređenja, građevinarstva i zaštite životne sredine Kantona Sarajevo Čedomir Lukić, ocenio je da su pojedinačna mala ložišta najveći zagađivači te je potrebno napraviti novu analizu koja će pokazati koji je stvarni procenat uticaja saobraćaja na kvalitet vazduha.

VIDEO: Ulicama Sarajeva teku reke, pada grad veličine oraha

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cika Velja

    5. decembar 2018 | 17:17

    Istina je da u letnjem periodu celo Sarajevo zbog turista zaudara na loj od cevapa...a ovo je izjava taman spram pameti gradskih vlasti!!!

  • Bosanka

    5. decembar 2018 | 16:46

    Au,sarajevski cevapi,ide mi voda na usta.Sarajevo je uvek bilo zagadjeno,grad u kotlini,nema vetra da rascisti.

  • Jeretik

    5. decembar 2018 | 17:52

    Ako se iko razume u dim onda je to Plamen ko , ha

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA