≫ 

Novi Zagreb oblepljen plakatima sa imenima nastradale dece u Jasenovcu

Članove pokreta Antifa na akciju je podstaklo sve češće promovisanje knjiga i pojedinaca koji negiraju užase iz koncentracionog logora Jasenovac

  • 15

Pokret Antifa izlepio je na autobuskim i tramvajskim stanicama u Novom Zagrebu plakate s imenima dece stradale u Jasenovcu, preneo je sajt Novosti.

- Onim snagama koje negiraju ustaške zločine, poručujemo da neće proći! - poručuju iz Antifa pokreta.

Nalik na nedavnu akciju šibenskih antifašista koji su čitanjem imena Šibenčanki i Šibenčana stradalih u Jasenovcu prekinuli promociju revizionističke knjige Igora Vukića ‘Radni logor Jasenovac’ i zagrebački antifašisti odlučili su da daju svoj doprinos borbi protiv rehabilitacije ustaškog pokreta.

U logoru Jasenovac život je izgubilo 20.101 dece mlađe od 14 godina.

Kako Novosti navode, članove pokreta Antifa na akciju je podstaklo sve češće promovisanje knjiga i pojedinaca koji negiraju užase iz koncentracionog logora Jasenovac.

VIDEO: Intervju episkopa Jovana Ćulibrka za Telegraf.rs

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Deni

    7. decembar 2018 | 18:21

    Svaka cast Antifa, mogu fasisti pisat sta god zele, cio svijet znade koje bio okupator cijelog kontunenta i ko su bile marionete od fasista, nikad im nece uspjet da skriju svoje zlocine, uzalud se trude. Vjecno Antifasist.

  • Vukac

    7. decembar 2018 | 18:00

    Jel moguce da tamo ima neko normalan ! Bojim se da ce sad ustase koje su inace i u vlasti uhapsit clanove ovog pokreta pod izgovorom da su to neki Srbi koji lazu

  • Miodrag

    7. decembar 2018 | 17:39

    Rspekt! Hvala vam hrabri ljudi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA