"Učenik mi je rekao kako živa neću izaći iz škole": Nastavnicima u Hrvatskoj prekipelo, objavili jeziva iskustva sa đacima

"Popušiš mi ku*ac", "Je*em ti mater", postali su uobičajeni u obraćanju đaka nastavnicima

  • 9

Slučaj profesora Tehničke škole u Čakovcu, koji je pokušao da disciplinuje dvojicu problematičnih učenika, digao je na noge celu Hrvatsku! Podsetimo, pre nekoliko dana u ovoj školi se dogodio incident koji je kulminirao fizičkim obračunom profesora Franje Dragičevića sa dvojicom 16-godišnjih đaka.

Učenici i profesor, što i nije neočekivano, pričaju različite verzije istog događaja. Prema verziji učenika, profesor je odlučio da izbaci učenike iz razreda jer su pričali za vreme časa, a onda ih je fizički napao i jednog učenika udarao u glavu.

Franjo Dragičević stao na put problematičnim đacima, Printskrin/Youtube

Profesor pak kaže da do sukoba nije došlo jer su učenici pričali na času nego zato što su ga gađali kredom dok je bio okrenut leđima. Kada im je rekao da napuste učiniocu, jedan od njih je pljunuo na sto. Profesor je tada nogom gurnuo učenika, ali ga, kako je ispričao nije povredio. Radi se inače o problematičnom odeljenju s kojima su i drugi nastavnici već imali problema.

Nakon ovog događaja, nastavnici iz cele Hrvatske pod haštagom #ijasamfranjo masovno dele svoja loša iskustva koja su imali s učenicima i ona su zaista jeziva.

Printskrin/Facebook

"Na kraju časa, učenik mi je rekao kako živa neću izaći iz škole. Majka učenika: "Ma on ti se to samo malo šalio"", napisala je jedna nastavnica.

Printskrin/Facebook

"Učenik me gađao zapaljenim papirićima. Otišla sam pedagogu i ona mi je rekla da to ne govorim na Razrednom veću, jer to znači da nisam za nastavnika", kaže jedna nastavnica.

Printskrin/Facebook

Jedno od iskustva glasi ovako: "Učenik 8. razreda tokom časa masira međunožje i lascivno palaca jezikom koleginicama oko sebe. Nisam prijavila stručnoj službi jer znam da bi rekle kako ja nemam autoritet."

Printskrin/Facebook

(Telegraf.rs/Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    8. decembar 2018 | 23:28

    Ista iskustva su i u Srbiji,demokratijom koja je dosla na balkan dobili smo i ovakve pojave ,Da se spusti i Isus Hrist sa neba isto bi ga ispljuvali i vredjali, to je stanje u kakvom se nalazi balkanska ekipa😉

  • Ka 10

    8. decembar 2018 | 23:27

    Sto rekao moj otac "batina is raja izasla"

  • Crni

    9. decembar 2018 | 00:21

    Koliko znam roditelji odgovaraju za maloletnu decu, napises 10-20 ak kazni i dok ne plati nema knjizice. A kezne reda 100ak eura.. A drugi deo jedan iz vladanja automatski mora sve predmete da polaze pred komisijom u avgustu a pre toga da pohadja dopunsku nastavu zakasni na jedan cas mora jos dva da odradi, a svaki put drugi nastavnik, kamere u ucionicama a mozda i roditelji da pohadjaju dopunsku sa decom mozda ce ih onda i vaspitavati ako do tada nisu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA