≫ 

Bivši makedonski premijer Gruevski fotografisan u Budimpešti (FOTO)

Za sad nije poznato ko je autor fotografije niti dali je ona autentična

  • 1

Na društvenim mrežama pojavila se fotografija na kojoj se vidi bivši makedonski premijer Nikola Gruevski kako šeta Budimpeštom, mesec dana nakon što je napustio zemlju i ekspresno dobio azil u Mađarskoj, prenose makedonski mediji.

Zasad nije poznato ko je autor fotografije niti da li je ona autentična.

Na fotografiji sa Gruevskim se vidi i Aleksandar Trajkovski, jedan od osumnjičeni u slučaju “ nasilje u Opštinu Centar “, koji je inače i savetnik VMRO-DPMNE u Opštini Gazi Baba u Skoplju.

Trajkovski je napisao u poruci makedonskim medijima da je reč o greški, ali je odbio da odgovori da li je fotografija autentična, da li je bio u Budimpešti i da li se sreo sa Gruevskim.

Mađarski novinari već šeruju fotografiju na Fejsbuku i Tviteru i kažu da će pokušati da lociraju gde se nalazi Gruevski.

 

Kako navodi televizija Telma, i posle mesec dana niko nije preuzeo odgovornost za bekstvo Gruevskog iz zemlje. Odgovornost funkcionera koji su to omogućili zatražilo je 14 nevladinih organizacija.

TV Telma je ranije danas izvestila da makedonska ministarka pravde Renata Deskoska očekuje da će se Mađarska kao država-članica Evropske unije voditi evropskim standardima i konvencijama kada bude odlučivala o zahtevu za ekstradiciju Gruevskog.

- Naše pravo je da zahtevamo ekstradiciju i u skladu sa međunarodnim važećim dokumentima - rekla je Deskoska.

Nikola Gruevski je napustio Makedoniju između 8. i 11. novembra. On je 9. novembra trebalo je da se javi u skopski zatvor Šutka na izdržavanje zatvorske kazne od dve godine.

Nakon što su makedonske vlasti 12. novembra raspisale međunarodnu poternicu, jer nisu uspele da ga pronađu, Gruevski se oglasio na svom fejsbuk profilu tvrdeći da je u Mađarskoj zatražio azil kako bi se zaštitio od političkog progona u Makedoniji.

(Telegraf.rs/Tanjug/MakFax)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA