≫ 

Pao vođa kavačkog klana: U Češkoj uhapšen Slobodan Kašćelan

Za njim je pre dve godine raspisana poternica

  • 7

Slobodan Kašćelan (55) uhapšen je u Češkoj, prenose Vijesti.

On je označen kao vođa "kavačkog klana" i za njim je u septembru 2016. godine raspisana poternica.

Kašćelan je široj javnosti postao poznat nakon neuspelog atentata u leto 2016. godine u Novom Sadu, a zvanično se nalazi u bekstvu.

On je nakon pokušaja atentata navodno obećao da će zbrisati sa zemlje sve "škaljarce" - do poslednjeg.

Crnogorska policija u zvaničnom saopštenju navodi da Kašćelana traže zbog sumnje da je počinio krivično delo ubistva u pokušaju, stvaranja kriminalne organizacije i zelenaštva.

"Sumnja se da je u Prčnju 2010. godine sa umišljajem pokušao da liši života I.M. Takođe, S.K. se potražuje i po naredbi Višeg suda radi vođenja krivičnog postupka zbog više krivičnih dela koja mu se stavljaju na teret.

Sumnja se da je S.K. krajem maja 2010. godine na području opština Kotor, Tivat i Budva organizovao kriminalnu organizaciju radi sticanja nezakonite dobiti i organizovao delovanje kriminalne organizacije uz primenu tačno određenih pravila i unutrašnje kontrole, pri čemu je svaki član kriminalne organizacije imao unapred određen zadatak i ulogu", saopšteno je iz Uprave policije.

Slobodan Kašćelan je često menjao mesto boravka i koristio lažne identitete Foto: Dan CG

Takođe je osumnjičen za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, za neovlašćenu proizvodnju držanje i stavljanje u promet opojnih droga, omogućavanje uživanja opojnih droga, davanje mita, teško delo protiv opšte sigurnosti i pranje novca.

"S.K. je često menjao mesto boravka i koristio lažne identitete, pa je u traganju za ovim licem ostvarivana svakodnevna i kontinuirana policijska saradnja sa više evropskih država, među kojima je svakodnevna saradnja ostvarena sa policijama Češke, Nemačke, Austrije, Francuske, Hrvatske, Slovenije, Švajcarske, Portugala, Španije i Kosova, a koje aktivnosti su rezultirale utvrđivanjem njegove tačne lokacije u Pragu u Češkoj Republici, sve u cilju lišenja slobode, gde je i uhapšen od strane Specijalne jedinice policije Češke", dodaje se u saopštenju.

Trenutno je u toku dalja komunikacija sa nadležnim organima Češke oko određivanja ekstradicionog pritvora po međunarodnoj poternici, u cilju izručenja Kašćelana Crnoj Gori.

Da podsetimo, pre dva dana, policija u Tivtu uhapsila je Srđana Juriševića (35), koji je jedno vreme bio telohranitelj Slobodanu Kašćelanu.

Prilikom pretresa policija je kod njega pronašla pištolj za koji nije imao dozvolu.

VIDEO: Setimo se da je pripadnik klana Luke Bojovića nedavno raznet na Autokomandi

(Telegraf.rs/Vijesti.me)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA