≫ 

Bivši hrvatski premijer Ivo Sanader juče je uslikan u Parizu, a danas se javio da ne može da dođe na ročište, jer je bolestan

Slična situacija se dogodila i letos tokom Svetskog prvenstva u fudbalu, koje se igralo u Rusiji

  • 0

Ivo Sanader, bivši hrvatski premijer optužen na najveće korupcijske afere, danas se nije pojavio na Županijskom sudu u Zagrebu.

Sanader je javio da je bolestan pa nije održano današnje ročište na ponovljenom suđenju u aferi INA-MOL na kojem je trebao da svedoči krunski svedok iz prvog postupka Robert Ježić.

Danas sudu javio da je bolestan, a Index.hr je objavio fotografiju na kojoj se vidi da je Sanader juče uslikan na aerodromu u Parizu, piše Index.hr.

Sudija zagrebačkog Županijskog suda Maja Štampar Stipić ročište je odložila do 4. februara nakon što je Sanaderova obrana njegov nedolazak opravdala temperaturom i obvezala se da će tokom dana sudu dostaviti lekarsku dokumentaciju.

Ovo Sanaderu nije prvi ovakav slučaj Foto: Tanjug/AP

Sanaderovu advokaticu Jadranku Sloković je Index.hr pitao kako to da je Sanader juče bio u Parizu, a da je danas bolestan za sud.

- On se juče vratio sa puta. Nama advokatima je javio da mu nije dobro, da je bolestan i da ima temperaturu. Ne znamo gde je bio - rekla je za Index Sloković.

Sud je poverovao na reč Sanaderovim advokatima da je bivši premijer optužen za najteža korupcijska dela bolestan i da ne može da dođe na sud.

Hrvatski mediji podsećaju, da je Sanader već jednom sudu javio da je bolestan, nakon što je boravio u Rusiji gde je bodrio hrvatsku reprezentaciju na Svetskom fudbalskom prvenstvu.

Bivšem hrvatskom premijeru se sudi već 7 godina Foto:AP/Tanjug

Sanader je bio na prvoj utakmici sa Nigerijom, a onda se na sudu žalio na loše zdravlje i umor, zbog čega je tražio odlaganje ročišta.

Nakon što je iznudio odlaganje suđenja, Sanader je 15. jula otišao na finalnu utakmicu Svetskog prvenstva u kojoj je Hrvatska igrala sa Francuskom.

Suđenje Sanaderu traje više od sedam godina, a nijedan proces nije došao do pravosnažne presude.

Fotografiju na kojoj se vidi da je Sanader na aerodromu u Parizu, pogledajte OVDE.

VIDEO: Hrvatska navijačica se izvikala na bivšeg hrvatskog premijera

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA