Sneg "odsekao" bjelopoljska sela: Meštani se žale da su im putevi pretvoreni u bob staze

Meštani slabim traktorskim mašinama pokušavaju da uklone sneg

  • 1

Prvi ovogodišnji sneg "odsekao" je planinska sela Ponikvice i Stožer u severozapadnom delu bjelopoljske opštine.

Visina snežnog prekrivača nije prevelika ali je problem što do tih sela nije stizala mehanizacija za održavanje puteva te je izostalo čišćenje glavne saobraćajnice koja, ta dva velika sela, povezuje sa regionalnim putem Slijepac most-Pljevlja, prenela je RTCG.

Kao i prethodnih godina, meštani su prepušteni slabim traktorskim mašinama koje takozvanim vozama pokušavaju da uklone sneg.

Traktori samo zbiju i poravnaju sneg koji se, kad zaledi, na nagibu pretvara u bob stazu, požalio se žitelj tog kraja Sretko Jelić.

Foto-ilustracija: pixabay.com

Žitelji Stožera pozvali su nadležne službe da ozbiljnije shvate svoje obaveze, kako bi za Ponikvice, Stožer i okolne zaseoke, veoma važan put čistili na način kako se i u svetu čiste saobraćajnice.

- Ne tražimo mnogo, samo da komunalne službe obave posao, a ne samo da čiste gradske ulice i puteve. I tu žive porodice koje brinu kako da đaci stignu do škole, bolesne da odvedu do lekara i kupe potrepštine i koje žele da budu povezane sa svetom - dodaje Jelić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA