≫ 

Razbojnici prebili baku, oblepili je selotejpom i opljačkali, a uhvaćeni su zbog jedne greške

Razbojništvo koje je doživela tog hladnog jutra detaljno je opisala nesrećna penzionerka

  • 0

- Mi smo pljačkaši, daj nam novac - naredila su dva lopova penzionerki Ivi M. koju su potom udarili tri puta u glavu u njenom domu u Vinkovcima. Stavili su joj kesu na glavu, odvukli je u spavaću sobu, oblepili je samolepljivom trakom, a noge joj vezali kaišem i telefonskim kablom.

Kako bi je onemogućili da pozove pomoć, selotejp su joj stavili i preko usta i nosa. Pretukli su je i ukrali joj 1595 kuna (oko 215 evra) ušteđevine.

Ta agonija dogodila se 31. januara 2012. godine, da bi nedavno, nakon šest i po godina, policajci ušli u trag jednom od počinitelja zahvaljujući odbačenom opušku cigarete na kojem je ostao DNK. Uhapšen je i prijavljen Đani R. (28), koji je letos izašao iz Remetinca s odsluženja jedne kazne zatvora. On ipak negira krivicu.

- Od 2007. do 2013. sa svojim ocem i majkom obilazio sam mesta po Slavoniji. Po kućama smo skupljali gvožđe, bakar, akumulatore. Ljudi bi nas ponekad zvali na piće. Možda sam bio i u kući Ive M. iz tog razloga, pa je zato u kući bio opušak cigarete s mojim DNK. Ali nisam je ni tukao ni pokrao. Samo da naglasim da ja pušim crveni Marlboro, a ne Benston - branio se optuženi Đani R.

Hladno jutro iz noćne more detaljno je opisala nesretna penzionerka.

- Nakon ulaska u kuću iz šupe nisam zaključala vrata. Za mnom su u kuhinju ušla dva muškarca. Jedan je imao oko 50 godina i bucmasto lice, a drugi je bio mlađi, uskog i špicastog lica. Rekli su mi da trebaju toplu vodu jer im se zaledio auto, da su iz Osijeka, da su došli u posetu u bolnicu u Vinkovce. Pitali su me imam li rodbinu. Ponudila sam ih čajem, ali odbili su pa sam im sipala rakiju. Stariji mi je prišao sleđa i stavio dlan preko usta te napomenuo: 'Mi smo pljačkaši, daj nam novac'. Klimnula sam da novca nemam jer penziju nisam dobila pa me udario tri puta šakom u glavu - prisetila se Iva M., koju su zatim obojica uhvatila rukama i "ubacila" u sobu, gde su je oborili na pod.

- Telefonskim kablom i kaišem od ogrtača vezali su mi noge, a kablom od pegle zglobove na rukama. Tražili su novac i oblepili mi glavu. Preturili su mi sve u kući, uzeli novčanik s nešto kuna i evra. Pobegli su, a mene ostavili vezanu na podu u sobi bez grejanja. Zaključali su vrata kuće. Jedva sam uspela da oslobodim ruke probivši noktom selotejp, a iz kuće nisam mogla napolje pa sam kroz prozor dozivala pomoć. Ne znam ko me čuo i zvao policiju - zaključila je penzionerka, kojoj je u bolnici pružena lekarska pomoć.

Komšinica Z.N. uočila je Ivu M. na prozoru kako traži pomoć, gotovo šest sati nakon iživljavanja.

- Ruke su joj bile vezane trakom za stolicu, na glavi je imala najlonsku kesu i traku preko usta. Komšinica Iva je živela sama, svi smo joj pomagali i imala sam običaj uvek kad prolazim, da pogledam u njen prozor. Taj dan jedno krilo prozora je bilo malo otvoreno pa smo kroz njega komunicirale. Shvatila sam da je napadnuta. Imala je traku na ustima. Vrata kuće su joj bila zaključana, a lopovi su bacili ključ u dvorište. Otrčala sam kod komšije G.S. da pozove policiju te sam se vratila do bake - prisetila se komšinica ovog slučaja.

VIDEO: Krenuo da opljačka radnju, i pobegao brže nego što je ušao

(Telegraf.rs/Jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA