≫ 

Mladić (21) pretukao dvojicu specijalaca MUP-a RS u Banjaluci: Pokušali da uđu naoružani u klub, a on im polomio zube

Prema nezvaničnim informacijama, motiv obračuna bio je to što su pripadnici SAJ-a, koji nisu bili na dužnosti, u klub pokušali da uđu naoružani, a što im izbacivač nije dozvolio

  • 23

Igor Arsenić (21), izbacivač u noćnom klubu "Opium" u Banjaluci, uhapšen je zbog sumnje da je pretukao dvojicu pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a RS nanevši im teške povrede.

Sukob se dogodio tokom vikenda ispred ulaza u klub u centru grada. Prema nezvaničnim informacijama, motiv obračuna bio je to što su pripadnici SAJ-a, koji nisu bili na dužnosti, u klub pokušali da uđu naoružani, a što im Arsenić nije dozvolio.

Tada je došlo do komešanja, a ubrzo i tuče u kojoj su specijalci izvukli deblji kraj. Obojici je ukazana lekarske pomoć u UKC-u RS i jednom je, navodno, slomljena vilica i izbijeni zubi, dok je drugi zadobio povredu jagodice.

Arsenić je ubrzo uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično delo nanošenje teških povreda, a nakon kriminalističke obrade pušten je da se brani sa slobode.

- Sa svime je upoznat dežurni tužilac Opštinskog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da se u redovnoj proceduri dostavi izveštaj protiv osumnjičenog I. A. - rekla je portparol PU Banjaluka Marija Markanović.

Poznat je i kao "prva lasta Banjaluke" Printskrin: Youtube/Banjalucka Hronika

S druge strane, Arsenić, za "Nezavisne" je rekao da je oko ponoći bio s obezbeđenjem noćnog kluba, gde mu radi brat, kada je došla grupa muškaraca, a neki su, kako tvrdi, bili naoružani.

- Video sam da imaju pištolje i sugerisao sam im da ne bi trebalo da ulaze naoružani. S njima je bio stariji čovek, koji je rekao da to nije problem i odložili su pištolje u auto - kazao je Arsenić. Ističe da ih ne poznaje, da je te noći u klub izašao sa devojkom i da ih ni na koji način nije uvredio, a da su se oni u toku noći vratili po oružje.

Kako tvrdi, nešto pre četiri sata ostao je sam sa devojkom, kada mu je D.M. prišao s leđa, uhvatio ga pod ruku i pozvao ga u toalet da mu nešto objasni.

- Krenuo sam prema toaletu, gde me je čekao još jedan momak, koji je bio s njima u društvu. Rekao sam mu da neću da uđem, izvukao ruku, a on se uhvatio za pojas za pištolj i zamahnuo na mene rukom. Ja sam se refleksno sagnuo, u samoodbrani sam ga udario samo jednom i povukao se - kaže Arsenić.

Ističe da je obezbeđenje reagovalo, a on je stao sa devojkom i počeo da se oblači.

- Prišao mi je njegov kolega M.P. i udario u levu stranu glave. Okrenuo sam se, a on je nasrnuo na mene. Udario sam ga jednom ili dva puta, ne sećam se. On je mlatio pištoljem i govorio da će me upucati, uhvatio je flašu da me udari - priča Arsenić.

Sukob su, kako ističe, prekinuli gosti, a on je pokupio stvari i otišao. Dodaje da su momci puno popili, dok on nije bio pod dejstvom alkohola, te da je prilikom samoodbrane jednom od njih polomio zube i da se nikada nije sukobljavao s policijom.

Igor Arsenić široj javnosti je poznat kao "Prva lasta Banjaluke", jer je u više navrata pobeđivao u skokovima s Gradskog mosta. Radio je kao izbacivač u nekoliko noćnih klubova u Banjaluci, pa je u više navrata privođen zbog nanošenja povreda.

Arsenić je zajedno sa starijim bratom privođen u akciji "Arsenal" usmerenoj na suzbijanje trgovine narkoticima. Ubrzo je pušten na slobodu i odmah se obratio medijima, tvrdeći da nema nikakve veze s trgovinom narkotika. Dan kasnije ponovo je ispitivan u policiji zbog sumnje da je motociklom udario devojčicu u banjalučkom naselju Lauš, nakon čega je pobegao s mesta nesreće.

VIDEO: Hapšenje vođe kavačkog klana u Češkoj

(Telegraf.rs/Avaz.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MIX

    19. decembar 2018 | 18:25

    Momka treba primiti da radi u SAJ.

  • Marko

    19. decembar 2018 | 16:54

    Svaka mu čast odmah ga zaposliti u supu a ovu dvojicu neka bude sramota. Uobraženi hteli naoružani da uđu mali ih patosirao. Bravo za momka !

  • Rafailo

    19. decembar 2018 | 17:57

    Sve čestitke ovom mladom momku i junaku koji je pokazao bahatim osobama koji se kriju iza institucije ! Bravo momče !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA