≫ 

Rektor Univerziteta Crne Gore stidi se što mu je pradeda Srbin: Promenio nadgrobnu ploču na kojoj je pisalo da je Staniša srpski junak (FOTO)

Skandalozno brisanje istorije na groblju kod Nikšića

  • 27

Rektor Univerziteta Crne Gore Danilo Nikolić zamenio je nadgrobnu ploču na grobu svog pradeda Staniše Nikolića, brišući epitaf koji govori da je reč o srpskom junaku, rekao je Srni hroničar Mitropolije crnogorsko-primorske Jovan Markuš.

Da su u Crnoj Gori na delu antisrpska histerija i potiranje svega što ima veze se srpstvom svima je poznato, ali da će se otići tako daleko da se menjaju čak i nadgrobni spomenici - malo ko je verovao.

Kako za Srnu tvrdi Markuš, tako nešto dogodilo se u Ozrinićima kod Nikšića, na groblju kod Hrama Presvete Bogorodice, gde se nalazi grob oficira Staniše Nikolića, nosioca Obilića medalje.

Meštani kažu da je oficir Staniša Nikolić odredio za života koji epitaf treba da bude na njegovom grobu, što je porodica ispoštovala, o čemu svedoči fotografija nekadašnje nadgrobne ploče koja je do skoro postojala.

Međutim, Stanišin praunuk je nakon smrti svog oca skinuo nadgrobni spomenik sa epitafom i postavio novi bez ovog nadgrobnog natpisa. Ostaje otvoreno pitanje da li je uzrok tome stih u epitafu - "Za spas srpskih ideala"?

Stanišin praunuk je sadašnji rektor Univerziteta Crne Gore Danilo Nikolić.

VIDEO: Skupština Crne Gore pljunula na istoriju

(Telegraf.rs/Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zak

    21. decembar 2018 | 12:52

    E moj Danilo badava si ti rektor kada nista nisi naucio.

  • kuma

    21. decembar 2018 | 12:33

    Ko izda svoje pretke... izdace svakoga!!! Da sam neka vlast u CG nikada mu ne bi verovala!!!

  • Marina Drobnjak

    21. decembar 2018 | 13:46

    Ovaj čovek je ovim postupkom sve o sebi rekao, svaki komentar na dalje je suvišan. Ni obraza ni časti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA