≫ 

Davor Dragičević sa lisicama na rukama predat tužilaštvu, protesti podrške danas u Beogradu i Sarajevu (FOTO) (VIDEO)

Tokom sprovođenja uzvikivao je "Pravda za Davida"

  • 36

Davor Dragičević, otac ubijenog mladića Davida, predat je jutros Okružnom tužilaštvu Banjaluka, prenosi N1. On je tom prilikom uzvikivao "Pravda za Davida"

Kako je naveo advokat Ifet Feraget za N1, Dragičević se tereti za krivično delo ugrožavanje bezbednosti zbog navodnih pretnji ministru unutrašnjih poslova Republike Srpske Draganu Lukaču.

On će u toku dana će biti ispitan i tužilac će doneti odluku da li će mu biti predložen pritvor.

Građani i aktivisti grupe "Pravde za Davida" najavili su za danas novo okupljanje i traženje istine o stradanju Davida Dragičevića.

Suzana Radanović je rekla da će se mirno okupiti i danas na istom mestu.

PROTESTI PODRŠKE U SARAJEVU I BEOGRADU

Istovremeno kada se u Banjaluci odvijala drama, Mostar je pružao javnu i otvorenu podršku, a Sarajevo i Tuzla su najavili mirne proteste za danas u 18 i 19 sati.

Jučerašnja situacija odjeknula je i van granica BiH, pa je tako i u Beogradu nekoliko stotina ljudi označilo da je zainteresovano za protest koji je zakazan za danas u 12 sati na platou ispred Folozofskog fakulteta.

VIDEO: Idite na Kosovo! Poruka demonstranata u Banja Luci policiji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Wien

    26. decembar 2018 | 08:57

    Neka Sarajlije prvo traze pravdu za 10 000 sugradjana Srba koji su ubijeni prije 25 godina i niko jos nije odgovarao za njihovu smrt...a Beogradjani da nije samo Beograd Srbija nego i Kosovo i neka traze pravdu za poklane Srbe ...evo 20 godina cekaju na pravdu...

  • Vuk1

    26. decembar 2018 | 09:20

    Na stranu zal i saosecanje zbog smti mladog coveka,a valjda i RS ima sudove i tuzilastva sposobna da to rese,ali da ovi ruse sto smo mi krvavo cetiri godine stvarali i stvorili,e,nece moci.

  • Mare

    26. decembar 2018 | 09:26

    Sve to zapad placa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA