"Ničega se ne bojim, ubili su mi dete!": Davidova majka priča za Telegraf kako se unosila policajcima u lice i postala simbol protesta

Od trenutka kada su uhapsili Davora, bila sam u stanju šoka, priča Suzana

  • 45
Suzana Radanović Printskrin: TelegrafTV

Suzana Radanović, majka tragično nastradalog mladića Davida Dragičevića, rekla je za Telegraf.rs da je u utorak bila u stanju šoka i da se ne seća ni jednog trenutka od hapšenja Davora Dragičevića do vremena kada su je policajci doveli pred kuću u kojoj su "bila zatvorena njena maloletna deca".

Region i svet u utorak su obišle potresne fotografije i snimci iz Banjaluke. Najveći utisak ostavio je snimak na kojem Suzana, držeći čvrsto fotografiju mrtvog sina u rukama, pita policajce "da li imaju majku, da li imaju dete".

Mnogi su ovu scenu gledali sa knedlom u grlu, a za Suzanu su rekli da je "majka kraljica" i da je "najhrabrija majka na svetu".

Majka preminulog mladića kaže za naš portal da se ne seća ničega od juče.

- Od trenutka kada su uhapsili Davora, bila sam u stanju šoka. Kao da sam dobila amneziju, mislim da je adrenalin bio toliko jak da se ničega ne sećam - govori ona.

Radanović kaže da je tek noćas, kada je pogledala neke snimke od juče, shvatila šta se dešavalo na trgu.

- Opet bih uradila isto, postavila bih ista pitanja policajcima - odgovara ona.

Za samo deset minuta uklonjeni su svi simboli sa trga u Banjaluci posvećeni Davidu, oko kojih su se građani okupljali poslednjih devet meseci.

Prošlo je devet meseci od smrti Davida Foto: Facebook/Radanovic Suzana Zoran

- Bila sam u pritvoru dok su oni to uklanjali. Svi ti predmeti sada stoje ispred Davidove kuće, ali će oni biti vraćeni na trg. Sve će biti vraćeno na svoje mesto - ističe Suzana.

Kako kaže, kulminacija događaja je nastala kada su je dovezli kući u kojoj su bila zaključana njena maloletna deca.

- Nisu mi dali da uđem kod njih, bili su sami u kući - priča ona.

Suzana ističe kako oni "neće odustati od okupljanja dok se ne sazna ko im je ubio sina" i da će večeras u 18 sati ponovo biti na trgu, uprkos tome što je ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač izjavio ranije danas da će "sva okupljanja grupe "Pravda za Davida" biti zabranjena".

Na pitanje da li se ijednog trenutka uplašila za svoj, Davorov ili život svoje dece, Suzana odgovara negativno.

- Ne plašim se, ubili su mi dete, više nemam čega da se bojim - odgovara ona.

Kako kaže, tek danas je stiglo sve što se dešavalo u utorak. Suzana je tako završila i u bolnici i primila je infuziju, a za naš portal je potvrdila da se "oseća loše".

Video: Žena kleči pred kordonom policije

(A. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Filip

    26. decembar 2018 | 17:18

    Draga majko,moj naklon.

  • Jasna VA

    26. decembar 2018 | 18:41

    Kolko vidim po komentarima 99% vas koji komentarisete ili nemate decu ili vise cenite te koji stite njihove ubice. Alo dozovite se pameti nebitno je ko stoji iza ubistva i gde on radi i koju funkciju obavlja ubice se uvek moraju naci i izvesti pred lice pravde. Zakon je isti za sve !

  • Dragan V

    26. decembar 2018 | 19:38

    Citam ove komentare i ne mogu da verujem da pripadamo istom narodu.Strasno.Neka vlast RS izadje sa istinom o ubistvu nesretnog mladica,i sve ce se ovo veoma brzo smiriti.Ali nazalost istina se ne iznosi.Zasto,???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA